| bubbles02bbbb a întrebat:

"Traianus, optimus princeps Romanorum, subigit Daciam. Incolae eius terrae pastores et agricolae sunt. In vicis atque munitis oppidis vivunt, sed quoque silvas amant. Dacia multas umbrosas amoenasque silvas habet, in quibus multae et variae terae sunt. Dacia capta provincia Romana fit et ex lingua Dacica atque Romana, Dacoromana lingua nascitur, mea amata lingua."
Am reușit să traduc jumătate din textul de mai sus. Pe net, traducerea e varză acolo unde am căutat eu. Mă puteți ajuta careva? puppy dog eyes
p. s: mă ascultă luni la ora de latină din el x(

Răspuns Câştigător
| username6636 a răspuns:

Traian, cel mai bun conducător al romanilor, supune Dacia. Locuitorii acestei tari sunt păstori şi agricultori. Ei trăiesc în sate şi în cetăţi întărite, deşi le plac şi padurile. Dacia are multe paduri umbroase şi plăcute, în care sunt fiare multe şi variate. Dacia capturată devine provincie romană şi din limba dacă şi cea romană se naşte limba română, limba mea iubită.

Sper ca te-am ajutat!
Succes
Bye-bye

| username6636 a răspuns (pentru username6636):

Multumesc happy

| bubbles02bbbb explică (pentru username6636):

Mulțumesc mult! happy

5 răspunsuri:
| Konata a răspuns:

Deci,am cartea langa mine si ai aceiasi carte ca minee, poate suntem in aceiasi clasalove struck te chemi cumva ana ipate?

| bubbles02bbbb explică (pentru Konata):

Nu. puppy dog eyes Eu sunt din Bihor. Tu de unde ești?

| Konata a răspuns (pentru bubbles02bbbb):

Ah, eu is din jud. iasi, credeam ca esti o fata de la mine din clasa a carei porecla este 'Ami''. Scuce mult de incurcatura::d