In mod normal trebuia sa fi sustinut deja examenele de diferente.
De regula nu te poti transfera la alt liceu, decat in vacanta dintre semestre (daca nu schimbi profilul) sau vacanta de vara, daca il schimbi.
Sunt unele situatii de exceptie in care te poti transfera si in timpul anului scolar, conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MEC nr. 5447/2020, citez:
"(4)Transferul elevilor în timpul anului şcolar se poate efectua, în mod excepţional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, în următoarele situaţii:
a) la schimbarea domiciliului părinţilor într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului Bucureşti;
b) în cazul unei recomandări medicale, eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de direcţia de sănătate publică;
c) de la clasele de învăţământ liceal la clasele de învăţământ profesional;
d) la/de la învăţământul de artă, sportiv şi militar;
e) de la clasele cu program de predare intensivă a unei limbi străine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;
f) în alte situaţii excepţionale, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar."
Daca nu le sustii sau nu reusesti la examenele de diferente transferul se anuleaza si te reintorci la liceul anterior.
Vei mai putea depune cerere de transfer abia in vacanta de vara de anul viitor.
Nuu,Eu sunt transferat deja da mai trebuie sa dau diferentele da profesorii astia sunt batuti in cap si nu mi-le dau daca nu le zic si asta intrebam daca mai vreau sa ma transfer la alt liceu trebuie sa am diferentele alea date? Si pot sa ma transfer acu in semestru 2 daca abia mam transferat?
Mersi inca o intrebare eu sunt pe stiinte sociale si vreau sa ma duc acum pe semestrul 2 pe filologie pot? Sau trebuie tot pe acceasi specializare stiinte sociale
Se pare ca nu mi-ai citit atent raspunsul.
Transferul cu schimbarea profilului se poate face doar in vacanta de vara ori daca esti in una dintre situatiile de exceptie prevazute de regulamentul-cadru.
In mod normal trebuia sa fi sustinut deja examenele de diferente.
De regula nu te poti transfera la alt liceu, decat in vacanta dintre semestre (daca nu schimbi profilul) sau vacanta de vara, daca il schimbi.
Sunt unele situatii de exceptie in care te poti transfera si in timpul anului scolar, conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MEC nr. 5447/2020, citez:
"(4)Transferul elevilor în timpul anului şcolar se poate efectua, în mod excepţional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, în următoarele situaţii:
a) la schimbarea domiciliului părinţilor într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului Bucureşti;
b) în cazul unei recomandări medicale, eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de direcţia de sănătate publică;
c) de la clasele de învăţământ liceal la clasele de învăţământ profesional;
d) la/de la învăţământul de artă, sportiv şi militar;
e) de la clasele cu program de predare intensivă a unei limbi străine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;
f) în alte situaţii excepţionale, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar."
Sjhxjcks întreabă: