| raluraluca222 a întrebat:

Uh. Am si eu o intrebare, am nevoie de definitia genului epic, dar nu cea pe care am gasit-o pe internet "Genul epic cuprinde totalitate operelor epice populare sau culte." Are careva vreo idee de definitie corecta? Si daca imi zice si mie cineva ce naiba este funda aceea despre care vorbeste toata lumea [sunt noua in comunitate] ofer cu placere, multumesc

Răspuns Câştigător
| Isabela96 a răspuns:

Genul epic cuprinde totalitatea operelor narative si relateaza fapte, evenimente,intamplari cu o anumita semnificatie, pusa pe seama unor personaje si povestite de un narator, astfel, autorul isi exprima in mod direct gandurile, sentimentele, valorile si atitudinile.
prezenta naratorului-o conventie textuala, vocea care relateaza intanplarile, fie la persoana aIII-a (narator obiectiv)fie la persoana I (narator subiectiv)
Modul de expunere dominant este naratiunea care se impleteste cu descrierea si dialogul.
CAM ASA ESTE STRUCTURAT IAR DEFINITIA LUI MAI USOARA AR FI: Genul epic cuprinde totalitatea creațiilor epice în care autorul își exprimă indirect sentimentele prin intermediul actiunii si al personajelor.SAU.Opera epica este opera literara in care ideile, sentimtele si gandurile sunt exprimate cu ajutorul personajelor si ale actiunii.
Subspecii ale genului epic:
În versuri
* Baladă (creație populară inițial, intrată apoi în setul de specii al literaturii culte)
* Legendă (vezi precizarea de mai sus)
* Epopee (sau Cântec epic)
* Fabulă
În proză
* Anecdotă
* Autobiografie
* Basm
* Biografie
* Jurnal intim
* Memorii
* Mit
* Nuvelă
* Povestire
* Reportaj
* Roman
* Schiță
* Parabola

Funda se da la raspunsul castigator(cel mai folositor) la intrebarea adresata de tine.Ea se da una pe intrebare la ce persoana vrei tu.
Langa fiecare raspuns in dreapta se afla o fundita necolorata iar atunci cand stai cu mausul langa ea se coloreaza si cand il ei se decoloreaza la loc. Apasand un clic pea ea o vei darui raspunsului din stanga sa ei.
Sper ca te-am ajutat si ai inteles ce ti-am explicat.
Iti urez sa imparti fundite cu incredere happy

17 răspunsuri:
| IcsD a răspuns:

Deciii nu vrei tu mai bine sa imi lasi id de mess ceva si iti dau eu definitia. este corecta, promit! Adica o sa iti dai seama singura. Si iti si explic daca trebuie sa faci analiza unui text de ce apartine genului epic. Da`mi mesaj pe privat daca nu vrei sa lasi id aici.

| mistikk a răspuns:

Genul epic se identifica atunci acnd autorul isi exprima ideeile gandurie, sentimentele in mod indirect cu ajutorul personajelor

| D_2642 a răspuns:

Pai,
Funda oferi la "raspunsul castigator". :d Dupa ce primesti raspunsuri, te hotarasti care e cel mai bun si in dreapta dai click pe raspuns castigator, asa persoana respectiva primeste funda.
despre genul epic. nu cred ca vei gasi o definitie doar in genul cum gasesti pe net. De fapt genul epic caracterizeaza operele in care autorul isi exprima indirect gandurile si sentimentele, prin intermediul personajelor (actiunile si vorbele lor), spre deosebire de genul liric, unde autorul isi exprima direct gandurile si sentimentele, folosindu-se de tehnici prin care infrumuseteaza si da viata textului (imagini auditive si figuri de stil).
Sper ca te-am ajutaat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Genul epic cuprinde totalitatea creatiilor epice în care autorul îsi exprima indirect sentimentele prin relatarea unor fapte, a unor întâmplari sau prin relatarea acestora de catre anumite personaje.
Caracteristicele genului epic sunt : narator,naratiune,personaje,subiect, intamplari, actiune in timp si spatiu. Orice opera epica are trei elemente definitorii: naratorul (cel care povesteste faptele), actiunea (totalitatea faptelor, a intamplarilor) si personajele (persoane care savarsesc faptele si sunt purtatoarele mesajului autorului). Succes! :*

| All_Alex_1970 a răspuns:

Da si eu am nevoie de def genului epic si despre sfaturi despre femei

| All_Alex_1970 a răspuns:

Care imi da si mie id lui

| Deea_Andrutza_1998_86kW a răspuns:

Opera epica este opera literara in care autorul descrie ganduri, idei, sentimente prin intermediul personajelor si a actiunii

| marfa a răspuns (pentru Isabela96):

Super definiti mersi mult ca imi trebuie si mie

| PuccaHontas a răspuns:

Isabela96, naratorul isi exprima in mod indirect gandurile etc

| danielioan a răspuns:

Genul epic cuprinde totalitatea creatiilor epice în care autorul îsi exprima indirect sentimentele prin relatarea unor fapte, a unor întâmplari sau prin relatarea acestora de catre anumite personaje.
Caracteristicele genului epic sunt : narator, naratiune, personaje, subiect, intamplari, actiune in timp si spatiu. Orice opera epica are trei elemente definitorii: naratorul (cel care povesteste faptele), actiunea (totalitatea faptelor, a intamplarilor) si personajele (persoane care savarsesc faptele si sunt purtatoarele mesajului autorului).

| Rocker12 a răspuns (pentru mistikk):

Tu ai zis cel mai scurt si la obiect, ti-as da funda daca ar fi dupa mine...sincer

| Razvan_Gros_1999 a răspuns:

Gandurile,Ideile,Sentimentele autorului sunt transmise in mod indirect prin intermediul actiuni si pers big grin

| Laurentiu_Farcas_1985 a răspuns:

Opera literara '' X '' scrisa de Y, apartine genului epic, deoarece gandurile, ideile si sentimentele sunt transmise in mod indirect cu ajutorul personajelor si al actiunii.

| leonardo28 a răspuns:

Genul epic cuprinde totalitatea operelor narative si relateaza fapte, evenimente, intamplari cu o anumita semnificatie, pusa pe seama unor personaje si povestite de un narator, astfel, autorul isi exprima in mod direct gandurile, sentimentele, valorile si atitudinile. happy

| Ionut_Andrei_1995_1ttQ a răspuns:

Dintr-un grup de 35 de elevi 40 la suta participa la olimpiada de mtematica, 20 la suta participa la limba romana iar 17 elevi nu participa la nici una din olimpiade.cati elevi participa la cate doua olimpiade.

| Graf_John_1975 a răspuns:

Opera epica este acea opera literara in care autorul îsi exprima indirect sentimentele, ideileideile,convingerile, etc., prin intermediul personajelor si al actiuni. Opera epica foloseste îmbinarea modurilor de expunere(naratiunea, dialogul, monologul)

| Tanase_Cristina_1986 a răspuns (pentru mistikk):

Mersi pentru raspuns ☺