Buna! Pai sfatul meu e sa lasi totul de o parte cand inveti : telefonul, calculatorul etc., si sa iti scoti niste idei principale asa o sa inveti mai bine si mai repede, inveti doar esentialul nu toate amanuntele. Baftaa! :*
1. Fa din orice o poveste.
Povestile sunt cel mai simplu mod de a tine minte ceva. Este modul in care informatiile s-au transmis din gura in gura mii de ani pana a fost inventata masina de tiparit si au aparut cartile. Foloseste tehnica imersiunii
Pai depinde ce stil de invatat ai tu.ti-as recomanda cand vrei sa inveti sa-ti freci mainile de picior de mai sus(ca si cum ai face masaj ) si sa te apleci in spate in fata sau scrie formulele principale pe hartii colorate.
Citesti si notezi pe ceva esentialul. In momentul in care scrii, iti ramane ceva si-n cap, iar urmatoarele dati cand citesti ce ai notat, tii minte mai repede. Asa fac eu si intr-o zi termin
Cel mai usor ar fi sa iti iei un caiet neinceput unde iti scrii lectia pe care o ai de invatat si incerci sa o memorezi in timp ce o scrii. eu asa fac si e mult mai usor
Se zice ca repetarea este mama invataturii. Repeta de multe ori ce ai de invatat, iar apoi ia o hartie si noteaza ce ai retinut. Dupa vezi ce ai gresit.
Nu se poate mai repede.
Trebuie învăţate toate la vremea lor. Puţin azi, puţin mîine, puţin poimîine şi după toate astea, la momentul ac tual, se cheamă că e repede, pentru că deja ştii.
Altfel nu se poate, oricît ai vrea.
Omul nu e un robot în memoria căruia să introduci o imensă cantitate de informaţii.
Tu nu gîndeşti?