| CriCri a întrebat:

Unde a disparut intrebarea mea? Am pus o intrebare unde aveam nevoie de rezumatul "Tugulea, fiul unchiasului si al matusii" de Petru Ispiescu. Ce s-a intamplat cu intrebarea mea? Funda celui care ma lamureste si pe mine! Insa daca cineva are rezumatul si mi-l da si mie, el are funda.

9 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

... ti-a fost stearsa fiindca pe TPU nu sunt permise temele!

| leonardo a răspuns:

Buna. Fie ti-au sters-o adminii (m-as bucura) pentru ca aici nu facem teme, fie ti-a raspuns cineva la ea si nu mai apare pe prima pagina.

| Ionela_5966 a răspuns:

Se pare ca administratorul acestui site, nu ti-a acceptat intrebearea, deoarece intrebarea ta este despre o tema.

Ai grija poti ramane fara cont.
Mai putine teme.

Ţugulea:

A fost odată un moş şi o babă. Ei erau săraci de n-aveau după ce bea apa.
. Ei aveau trei copii, trenţăroşi şi nespălaţi, ca vai de ei. Cel mai mic se vedea a fi mai isteţ decât cei doi mai mari, dară era olog de amândouă picioarele. El se numea Ţugulea.
Ei se învecinau cu Zmeoaica pământului. Această zmeoaică era aşa de rea, încât nimeni din vecinii ei n-avea pace de dânsa. Ea le călca moşiile şi le făcea fel de fel de neajunsuri.

La naşterea lui Ţugulea, când a venit ursitoarele, s-a întâmplat să fie pe acolo şi Zmeoaica pământului. Ea auzise cum îl ursise şi, de pizmă, mai în urmă, îi luă vinele şi d-aia era el olog.
Din acestă pricină, şi fiind şi săraci, unchiaşul cu mătuşa şi copiii lor ajunseră de râsul tuturor megiaşilor din sat. De bietul Ţugulea însă râdea şi chiar fraţii lui.
Fratii lui Tugulea erau vanatori, asa ca intr-o zi Tugulea dori si el sa mearga la vanat cu fratii lui mai mari.
Râseră fraţii de el. Apoi daca se rugă şi mă-sa de ei, îl luară şi pe dânsul. Se gătiră şi plecară. În pădure se mirau fraţii cum face Ţugulea de nimereşte aşa de bine vânatul pe care punea el ochii. Nici o săgeată nu se ducea în vânt degeaba. Toate intrau în carne.
În a treia noapte, Ţugulea visă un vis ce-i plăcu. Se făcea că el era într-o grădină frumoasă, frumoasă ca un rai. El şedea acolo, într-un colţ, trist şi mâhnit că nu putea umbla, să se bucure şi el de frumuseţile acelei grădini. Păsările cântau de se spărgeau. Frunzele de pomi fâşâiau de adierea vântului şi florile răspândeau un miros de te îmbăta. Se uita cu jind la toate astea, căci nu putea să se desfăteze şi el. Atunci ridicând ochii în sus, se rugă lui Dumnezeu să-i ia viaţa mai bine, decât să trăiască în aşa ticăloşie.

| Ionela_5966 a răspuns:

ThePerfectGirl...eu ti-am povestit putin din basm si tu nu imi dai findita?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adminii TPU au interzis intrebari de genul:vreau si eu sa imi rezolvati calculul. sau vreau rezumatul de la. de aceea ti-a fost stearsa intrebarea.aici nu este site de facut teme pentru o simpla fundita, ci este un site serios, unde se pun si se gasesc solutii la intrebari serioase nu de genul acela. pune mana pe carte ca nu noua ne-a dat tema aceea

Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu nu am asta caut si eu de 2 saptamani

| CriCri explică:

Inteleg ca TPU nu este un site de rezolvat teme, insa am foarte multa nevoie de el.Nu voi lua un 10 doar daca fac rezumatul.Am nevoie de el pentru un exercitiu care are foarte multe parti, adica este foarte lung si greu. Voi nu imi rezolvati tema daca imi dati rezumatul. E foarte lunga sa o citesc toata, si nu am prea mult timp. V-am rugat doar sa imi povestiti un pic basmul.

| CriCri explică:

@Ionela eu am cerut tot rezumatul, nu doar inceputul, ca il stiu.De ce cersesti fundita daca nu ti-ai terminat treaba?

| DiaDianutza a răspuns:

Si eu am tema asta, dar nu ai nevoie de rezumat ca sa faci restul exercitziilorlaughinglaughing... buna inselatorie tongue... cauta pe net poate gasesti