Aţi dorit să scrieţi: cardamom Se afişează primele 2 rezultate
Cardamomul (Elettaria cardamomum) - 17:25
23 Feb 2007... Cardamomul este o planta originara din sudul Indiei. Adus din Orient pentru gustul sau deosebit de aromat si pentru proprietatile sale...
...59-articol - În cache - Pagini similare
►
Cardamom - Wikipedia, the free encyclopedia - 17:22 - [ Traducerea acestei pagini ]
Cardamom refers to several plants of the genera Elettaria and Amomum in the ginger family Zingiberaceae. Both genera are native to India,...
en.wikipedia.org/wiki/Cardamom - Cardamomul este o planta originara din sudul Indiei. Adus din Orient pentru gustul sau deosebit de aromat si pentru proprietatile sale antitoxice, ajunge sa fie intrebuintat in Europa si la aromatizarea cafelei, datorita faptului ca neutralizeaza, intr-o anumita masura, efectul nociv al cofeinei.
Arabii, mari cunoscatori ai puterilor plantei, sunt cei care au denumit-o "samanta dragostei". Cardamomul este apreciat ca afrodiziac, retrezind nu numai apetitul sexual, ci mai ales "focul interior al dragostei". Un preparat deosebit de simplu si eficient in caz de oboseala fizica ori nervoasa sau de lipsa a apetitului sexual, se obtine amestecand un galbenus de ou proaspat cu o lingurita de miere si un varf de cutit de seminte de cardamom macinat.
Un desert deosebit de gustos si hranitor este orezul integral cu lapte si miere, condimentat cu scortisoara, coriandru, ghimbir, sofran si bineinteles cardamom, toate acestea in proportii egale. Semintele de cardamom sunt folosite, de asemenea, si la prepararea prajiturilor, carora le confera o savoare deosebita.
Efectul incalzitor este foarte util in tratarea racelilor, mai ales in cele insotite de frisoane. In acest caz, se foloseste mai ales in combinatie cu ghimbirul sau cu boiaua de ardei iute. Se folosesc 4 g de cardamom, 2 g de ghimbir, 2 g de boia de ardei iute, toate macinate foarte fin, care se amesteca bine cu 4 lingurite de miere de albine lichida. Aceasta cantitate se ia pe parcursul unei zile in trei reprize, inainte de masa cu 15 minute.
Tinctura de cardamom se poate prepara in casa din 100 g de cardamom macinat fin, peste care se pun 500 ml de alcool de 50 de grade. Amestecul se lasa la macerat timp de 5-6 zile, agitandu-l din cand in cand. La sfarsitul perioadei, amestecul se filtreaza prin tifon si se pastreaza in sticlute mici, inchise la culoare. Tinctura de cardamom este indicata in tratarea impotentei, frigiditatii, oboselii, aerofagiei si a digestiei lente.
Cum vrei să o aclimatizezi în România dacă asta este o plantă dintr-o zonă caldă?
anonim_4396 întreabă:
AnDrEy55 întreabă: