| vaduloanei a întrebat:

Unde poti sa faci un doctorat? Ce acte-ti trebuie?

Răspuns Câştigător
| jolie_3446 a răspuns:

Iti trebuie clar diploma de licenta/master.

5 răspunsuri:
| georgesur a răspuns:

.interesanta intrebare:"Ce acte-ti trebuie?"(se pare ca esti pe linga problemawinking )
In Romania se poate si cu mai putine acte (si studii)... dar cu banuti... big grin
Un banc care merge tare bine la noi:
Dumnezeu dupa ce a facut oamenii s-a gindit sa-i doteze si cu inteligenta. I-a chemat si a inceput sa le dea cite un polonic., vazind ca nu o sa ajunga a inceput sa dea cu lingura..., apoi cu lingurita... dar au ramas destui!
Atunci s-a intors intrebator spre sf. Patru: "Ce ma fac?"
"Lasa Doamne ca la restul le dam diplome "

carla
| carla a răspuns:

In principiu, la orice Universitate care are sustinere de doctorat. Depinde in ce an ai terminat facultatea. Daca este dupa 2005, trebuie sa ai si masterul facut. Intereseaza-te la secretariatul facultatii unde vrei sa intri la doctorat. Bafta multa!

| scriitor a răspuns:

În mod normal doctoratul îl faci acolo unde ai făcut şi facultatea, nu de alta dar dacă ai absolvit facultatea de construcţii, de exemplu, nu cred că pe baza asta ai putea deveni doctor în filosofie.

| mihaela76 a răspuns:

Inscrierea la doctorat se face daca indeplinesti toate conditiile (unele facultati iau in calcul masterul, nota de licenta, de absolvire, certificate de limbi straine, s. a. m. d.) si apoi se da un examen scris si oral. Daca te-ai hotarat ce specializare sa faci mergi repede la secretariat pentru ca examenele pot fi deosebit de dificile daca nu ai un profesor care sa te sustina. Bafta!

| iolanda a răspuns:

Buna. Raspunsul meu vine ceva mai tarziu, dar sper ca va fi folositor.
Poti face un doctorat oriunde doresti, atat vreme cat indeplinesti conditiile de eligibilitate, de mentionat, diferite si autonome de la o facultate/ universitate la alta. Daca te-ai hotarat pentru Romania s-ar putea sa fie mai greu decat in strainatate. In general in strainatate se pretinde diploma de master. In cazul studentilor pre-Bolonga poate fi acceptata numa diploma de licenta. In ambele cazuri, mai ales in cel din urma, curricumul profesional, dar mai ales cel academic trebuie sa demonstreze interesul manifestat pentru aria de care doctoratul in cauza apartine, prin participari la conferinte nationale si internationale, lucrari publicate, munca de investigatie, cunoasterea minima a unei limbi straine (care mai mult ca sigur este engleza). Curriculumul este insotit aproape intotdeauna de un pre-proiect, care sa reflecte si sa justifice alegerea facuta de tine pentru respectivul doctorat.De mentionat ca poti iesi un pic din domeniu, atata vreme cat activitatile din CV si pre-proiectul demonstreaza ca ai abilitatile necesare. Si nu, nu este atat de indicat pe cat s-ar parea sa iti faci si doctoratul in cadrul aceleasi facultati/universitati. Spiritl critic/ inovator, nevoia de diversitate si largirea orizontului, precum si un anume ''spirit calator'', stau la baza ''nevoii'' de a-ti dedica aproape in exclusivitate 4 ani muncii de cercetare! Deci daca este sa fie cu simt de raspundere (cu riscul de a suna leninist!) Multa bafta