| Nătărău a întrebat:

Unii oameni de știință sînt cu adevărat nebuni. Cînd o să "ne" oprim să asociem știința cu religia inventînd termeni de genul "particula dumnezeu" și "eva mitocondrială"?

10 răspunsuri:
| slayer09 a răspuns:

Dupa parerea mea, oamenii de stiinta au inaintat atat de mult in stiinta incat au ajuns la unele concluzii incat nu isi pot explica unele fenomene, si sa iti dau un exemplu, sa cauti pe net starea de superpozitie coantica care ea se schimba doar privind-o. Gandurile care influenteaza starea apei. Ceea ce demonstreaza ca noi suntem mai mult decat materie, ceea ce studiaza stiinta. Si de aici si oamenii de stiinta tind sa cred ca ceva in univers exista, adica un Dumnezeu.

| N?t?r?u explică (pentru slayer09):

Bine. Și atunci de ce majoritatea lumii nu acceptă că NOI ÎNȘINE sîntem Dumnezei (cu D mare!) și așteaptă să "îl" vadă pe "Dumnezeul alternativ" DUPĂ viață sau așteaptă ca acela să vină să-i salveze de printre norișori, să le dea de mîncare, să le dea ploaie, etc. și îi învață și pe copiii noștri și pe ai lor aceleași tîmpenii?

Știu despre ce vorbești. Studiez bioholografia cuantică de ceva vreme momentan, lucrurile despre care vorbești nu-mi sînt străine deloc și repet: Nu există Dumnezei Mari și Dumnezei Mici. Noi sîntem tot ceea ce avem.

| slayer09 a răspuns (pentru N?t?r?u):

Noi insine suntem Dumnezei... daca noi suntem dumnezei asa cum crezi tu, de ce nu facem un pamant nou si plin de bunatate unde toti sa bucure si unde sa existe numai iubire? ca si asa am creeat pe pamantul asta numai ura si am creeat numai probleme pentru natura. Oare noi suntem Dumnezei sau draci? Si natura cine a creeat-o? Noi? Putem noi oare sa creem de la 0 un pom in laborator? Putem noi oare sa creem particula? Atomul? Sau putem noi sa facem din nimic ceva? Poti sa iti inchipui ca big-bangul a rasarit el singur din nimic? Nu stie nimeni cum am aparut noi pe pamant...dar mi se pare mai plauzibila ideea de Dumnezeu atottiitor decat big-bang si ca noi ne tragem din maimuta.

De ce te îndoiești de faptul că noi înșine sîntem Dumnezei?(din nou: Dumnezei cu D mare!) Acolo e păcatul/eroarea, că te îndoiești. Am zis eu "Cred că sîntem Dumnezei."? Nu am zis. Eu ȘTIU că sîntem Dumnezei. Diferența între cele două afirmații e mare. Învață și tu pe alții exact așa cum te învăț și eu pe tine. Ce te costă să dai vorba mai departe? Ce se poate întîmpla atît de rău? De teamă? Teamă de ce? Află că n-a existat nici un big-bang. Totul a existat dintotdeauna. Există doar transfer de energie și doar o singură soluție din care sînt făcute toate restul soluțiilor. Nu poți face ceva din nimic. Legile chimiei și fizicii sînt fixe, nu le schimbă NIMENI.

| N?t?r?u explică (pentru N?t?r?u):

Noi sîntem Creatorii (cu C mare!)!

Poate nu m-am exprimat eu bine: eu cred ca suntem in sinea noastra Dumnezeu, dar mai cred ca exista si un Dumnezeu creatorul, care a facut cerul si pamantul. Noi nu aveam cum sa facem asta.

Păi tu nu vrei să înțelegi o treabă pentru că îți place să faci acrobații pe gard și să tot pici în cap în ambele părți :-))

Poate imi place, sa stii ca mintea umana e foarte complexa, totul are legatura cu acceptarea ideilor care ii convine si alegerile pe care le face individul in comunitatea in care creste si invata. Poate eu am trait cu acrobatii pe gard si din curiozitate am sarit in cap si intr-o parte si in alta sa vad cum e...si din ce ti-am povestit, am ales ca Dumnezeu exista si separat de noi (nu pe pamantul asta) si fiul lui este Iisus Hristos. Este alegerea mea.

| N?t?r?u explică:

"calendarul lui adam"