Nu m-aş muta în SUA nici picurat cu ceară. SUA alunecă lent dar sigur spre dictatură teocratică. Nu mersi.
Însă, aş pleca din România la absolut prima ocazie spre oriunde în Europa de la Ungaria încolo (exceptând Ungaria, Polonia şi Slovenia).
Avantaje? Munca îţi este respectată mai mult.
În rest, nu e mare chestie. Într-adevăr, au infrastructură net superioară însă condiţiile de trai sunt relativ similare (la oraş, că la ţară diferenţa este colosală între satul românesc şi satul european).
Însă în România nu prea este apreciată munca în general şi nu-ţi este apreciat efortul individual în special. În vest, munca şi rezultatele individuale sunt premiate. Aia-i diferenţa!
Numai bine.
Eu aș alege Suedia în favoarea Americii.Suedia,țară civilizată unde cimitirul arată ca un parc, iar școala e gratis dacă te duce capu`. Vreau să fiu civilizat în țara civilizației, nu să mă umplu de bani și hamburgeri într-o țară care pune accent pe grăsime și violență.
@ℓσℓℓу: Am de făcut atâtea corecții la ce ai spus că nu știu de unde să încep! Așa că nu mai încep deloc, te las să zaci în beznă!
Cum frate sa compari orice tara din europa cu jegul de america!
ce vrei sa faci acolo sa manaci fast-food toata ziua si sa iti masori burtile cu grasii aia. In afara europei o tara civilizata ar fi canada.
Uneori depinde de cat de bine ar fi in America
Daca un om care este destul de bogat din Romania se muta in America nu prea ar avea posibilitati fara un loc de munca stabil.
Trebuie sa recunostrii ca in America este intr-un fel mai frumos ca in Romania deoarece : Strazile sunt mai curate, Lumea este mai civilizata, Ai ce sa faci ( ma refrer la distractie ) si multe altele.
Si eu cred ca cei care se mandresc ca traiesc in Europa nu sunt romanii ci tarile frumoase ca si : Italia, Franta, Anglia, Spania
Si, doar ca sa stii, oamenii din America iubesc Europa si multi vor sa se mute in ea.
Cred ca la multi le place America penyru ca este o tara mai amenajata ex : Spitale mai bune, Nu atat de multi hoti, Parcuri cu multe flori si cu banci pe care s anul gasesti caca de pasare, grafiti, noroi; Scoli mai dotate cu diferite lucruri.etc
Nu cred in chestia asta cu '' Tara Tuturor Posibilitatilor ' O o tara mai civilizata, dar nu chiar asa.
Mie mi-ar placea sa merg in America ceva timp ( nu sa ma mut )
Dar probabil ca mi-ar placea in America.
Pai fiecare zice ca unde sta el e mai bine, mai sunt si lati care vor sa se mute, dar scrie pe google imagini : america vs. europa, vei gasi niste poze care te cor face sa intelegi ca fiecare are o parte buna si o parte rea, America fiindca ii mai dezvoltata este normal ca sa fie 50% din oameni grasi ( obezi), in Europa oameni is mai slabi fiindca nu suntem asa comuzi, dar nu suntem departe, si fiecare chestie are un lucru bun si unu rau deci in concluzie : Europa=America=Asia=Glob pamantesc
America este locul tuturor posibilitatilor pentru ca asa ne-au dictat filmele de la TV. Fiecare continent este unic. Dar. America, Asia, Europa - fiecare iti ofera sufieciente resurse de a te lansa pe plan profesional. Nivelul de trai fiind pe acelasi interval oriunde.
Iar avantajele si dezavantajele cred ca nu are rost sa fie discutate. Sunt la fel peste tot.
Fireste ca este bine sa pleci, dar asta doar cand este ivita oportunitatea mai buna decat cea pe care o ai deja.
PS: Daca eram american lucrand la vreun Fast-Food, as fi preferat sa vin in Romania pe un post de directoras de Marketing la vreo firma de nivel mediu.
Buna intrebare si un raspuns bun ar fi, cred eu, depinde de om la om, sunti unii care au auzit de america doar din filme si altii care, sunt pe picioarele lor, au un venit bun si vor america pentru placerile personale, mai sunt unii care se muta cu familia din cauza locului de munca
RazzyFUnik întreabă:
euady100 întreabă:
anaadiaconu întreabă: