| Okkultist a întrebat:

Unu: vreau mai multe informatii despre homosexualitatea in egiptul antic. Doi: Asi dori sa stiu mai mult, de ce vechea religie egipteana nu mai este astazi.
Se mai practica de exemplu yoga pe anumite mantre egiptene, pot lua vechea religie egipteana ca pe un mod de viata ca la budisti, nu este practic o religie. Deci astazi mai sunt practicanti ai aceestei religii? Vreau rapsuns la toate intrebariile daca se poate, funda promit.

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Nu cred ca exista documente care sa ateste homosexualitatea in egiptul antic, dar probabil sunt sanse ca homosexualii sa fi existat si atunci.
Vechea religie egipteana nu mai exista pentru ca de-a lungul timpului, Egiptul a fost luat de islamisti, adica de arabi.
Nu stiu foarte multe despre yoga, dar nu stiu daca poate fi practicata pe mantre egiptene, pentru ca yoga este o practica de origine indiana. Este posibil sa fi ajuns si la egipteni, pentru ca intr-o anumita perioada s-au extins foarte mult.
Poti lua orice religie ca un mod de viata, este o lume libera.
Nu cred ca mai sunt practicanti ai vechii religii egiptene, pentru ca a trecut ceva timp iar religia lor a suferit destule schimbari. Probabil mai sunt cativa care practica o religie asemanatoare dar nu cea originala, ar fi practic imposibil dupa atatia ani sa mai stie exact cum o practicau in trecut. Este ca si cum unii dintre noi ar mai sti exact toate obiceiurile pe care le aveau latinii. Iti dai seama ca nu mai este posibil acest lucru.
Sper ca te-am putut ajuta.

| Okkultist explică (pentru OoBunnyoO):

Iti multumesc, mult. Pacat...a fost o relige interesanta! Funda si iti multumesc mult, sper sa mai vorbimwinking ma bucur ca esti informata, si ca ai raspuns inteligent!

| OoBunnyoO a răspuns (pentru Okkultist):

Da asa este. De altfel, cred ca toate religiile vechi sunt interesante, pacat ca nu mai sunt in forma lor initiala, dar asta este. Oricum, ma bucur ca ti-am fost de ajutor. happy

| Okkultist explică (pentru OoBunnyoO):

winking XD

5 răspunsuri:
| EMike a răspuns:

La prima intrebare : Homosexualitatea a aparut undeva langa Marea Rosie prima data, nu in Egypt. Acolo a luat "nastere" ca sa zic asa, apoi prin migratii s-a transferat. Este vorba de Gomora si Sodoma.
Din pacate cu celelalte intrebari nu te pot ajuta personal dar iti recomand cu caldura wikipedia.com. Multa bafta, sper sa gasesti raspunsuri pentru intrebarile tale. Noroc!