| georgesur a întrebat:

Unul dintre aparatele de masura folosit foarte des este cintarul.
El poate fi de multe modele(si clase de precizie) si este folosit in gospodarie (etalonat in "g" sau/si "kg") in laboratoare("mg", g), servicii, industrie(scala poate fi si in "t").
Intrebarea este: toate modelele masoara de fapt "kg"(sau multiplii/submultiplii acestuia)?

15 răspunsuri:
| buburuza_9741 a răspuns:

Multiplii si submultiplii acestuia. Nu se poate lucra numai cu kg

| Fredie a răspuns:

happy Haioasa intrebarea asta. Fiecare cantar are o anumita destinatie. Cantarele uzuale din bucatarie spre exemplu (adica cele folosite de gospodinele bubuline pentru prajituri) iti arata gramajul anumitor ingrediente. Al meu de acasa are o "arie" de lucru cuprinsa intre 10 g si 2kg. Asadar iti masoara si g si kg. Cantarul cel mare, pentru masurat kg fiecarei persoane, clar nu are aceeasi precizie si nici nu are de ce sa o aiba. Iti arata saracul cate kg ai mai pus pe tine sau dimpotriva cate ai mai dat jos, samd. Cele industriale este firesc sa masoare direct in tone (daca ne referim la cele de pe santiere, etc. Oricum cred ca si acelea au ca subdiviziuni kg, pentru un calcul mai corect, al incarcarii unei nave sa spunem. Bye.

| Corina a răspuns:

Dupa cum ai spus si tu, cantarul poate fi de mai multe tipuri si clase de precizie. Fiecare are cate o scala gradata in kg, multiplii sau submultiplii kg. In functie de destinatie, fiecare va masura in ceea ce are indicat pe scala gradata. Daca e pentru laborator, va masura in gr, mg, pentru ca e vorba de cantitati f mici, pe cand daca este un cantar industrial, atunci e clar ca se va cantari in tone. Dar indiferent de cantar, daca se doreste, multiplii/submultiplii pot fi transformati in kg si invers. Totusi, ca sa-ti raspund la intrebare, orice cantarul, indiferent de model, va cantari MASA unui corp! N-ai reusit sa ma prinzi, oricat de siret ai fost.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Gaseste un pietar ordinar si-ti va masura cu un simplu cintar tot ce vrei si cu multipli si cu submultiplii kg de-o sa-ti vina rau pentru ca o sa faca citeva greseli in favoarea lui.

| stelianr a răspuns:

In primul rand du cantarul la autorizare si verificare metrologica si apoi vom mai vorbi.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Cum ar fi daca bijutierii ar avea cantare care ar masura numai kg?
Sigur ca sunt cantare de mare precizie.La bijuterii sunt balante in care contragreutatile sunt niste foite ca de tigare, dar de suprafata mica. Le manevreaza cu penseta.Si la balantele rutiere unde se cantaresc masinile incarcate se masoara in tone.In principiu totul se masoara in kg, dar pentru usurinta citirii scala se noteaza in functie de grupele de greutati.

| georgesur explică:

Sa fiu mai clar, intrebarea era:toate modelele de cintar masoara masa corpului (adica kg, g, t)?

Elianna
| Elianna a răspuns:

Da, raspuns la a doua ta intrebare!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da toate cantarele masaoara masa unui corp. In functie de sistemul de masurare pot sa fie in Kg in SI sau in alte unitati de masura a masei: pound, once, etc.

| georgesur explică:

. pina acum, cu parere de rau, nu am primit nici un raspuns corect desi am reformulat intrebarea astfel ca ea sa fie cit mai clara sad

Elianna
| Elianna a răspuns:

Eu cred ca tu ai gresit situl! Aici nu este "Cine stie castiga". Nu pune lumea sa-si piarda timpul de pomana pentru o intrebare al carui raspuns il sti! Ai putea face lucruri utile daca ai raspunde la intrebari, in contextul in care tot nu ai altceva de intrebat!

| georgesur explică:

@Elianna continui sa insisti intr-o afirmatie gresita(si cauti circumstante atenuante pentru nepricepere)?
Intrebarea mea, mai explicit formulata era:"toate modelele de cintar masoara masa corpului (adica kg, g, t)? "
Raspunsul era NU, deoarece cel putin
cintarele cu arc masoara greutatea corpului(nu masa), iar greutatea este o forta(care se masoara in N; 1N=1kg x9, 8m/s**), ele sunt de fapt "dinamometre".
Cintarele cu arc, de exemplu pe Luna ar arata mult mai putine kg ca pe Pamint, desi masa corpului masurat ar fi aceeasi.

Elianna
| Elianna a răspuns:

@georgesur:continua sa bati apa in piua pe tema asta! Alte intrebari vad ca n-ai!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu am raspuns

Răspuns utilizator avertizat