Da poti zice asa, dar uite si alte variante:
-tema este demascarea prostiei umane si a imoralitatii publice si private, inscriindu-se intre comediile de moravuri si caracter.
-, O scrisoare pierdută� de I.L.Caragiale este o comedie de moravuri politice, ilustrând dorinţa de parvenire a burgheziei în timpul campaniei electorale pentru alegerea de deputaţi.
-O scrisoare pierduta este o comedie de moravuri, dezvaluind viata publica si de familie a unor politicieni care, ajunsi la putere si rosi de ambitie, se caracterizeaza printr-o crestere brusca a instinctelor de parvenire. Interesele eroilor se armonizeaza in final, pentru ca toti stiu sa speculeze avantajele unui regim politic in folosul lor.
Aliona, nu este vorba despre societatea bucuresteana. Iubirea nu este o tema a acestei comedii. Apare aici motivul triunghiului conjugal, ceea ce este altceva.
Tema este reprezentata atat de satirizarea moravurilor societatii bucurestene din epoca respectiva, cat si de iubire. Societatea descrisa de Caragiale este superficiala, mediocra, iar autorul apeleaza la categorii estetice precum comicul pentru a ilustra aceste aspecte intr-un mod autentic. De asemenea, ca urmare a degradarii morale si spirituale a unei intregi societati, personajele lui Caragiale sunt capabile doar de o iubire pur senzoriala, limitata, care nu presupune implicare sufleteasca.
Da, asaedar ai putea dezvolta subiectul mai bine; uita-te in jurul tau, e aceeasi atmosfera.
Ariyana întreabă: