| ercdcfe a întrebat:

Urgent, maine inainte sa merg la scoala vreau un raspuns. Sunt la arte si la proba la alegere sunt e de ales intre socio umane si geografie. La geogra am ramas corigent si nu prea tin minte nimic, dar la filozofie ma descurc foarte bine, am media 10 pe primul semestru. Colegi si profesoara ma descurajeaza sa dau bacul acolo si spun ca e mai greu, ca ce facem in clasa e ez si ca nu intelegi nimic acolo, dar am luat si un subiect de bac de pe net si era usor, si la fel ca si structura cu testele din clasa. Cu materia pe care am acumulat-o pana aici (adica doar primele doua capitole) si minimul de efort depus in a invata (doar ziua dinainte de teste) am reusit sa iau cel putin jumtate din punctaj la partea de grila. La restul doua puncte nu m-am bagat pentru ca ar fi fost complicat baremul si as fi avut nevoie de un profesor sa imi corecteaza, dar si alea nu mi se pareau grele, era multa parere personala si putina teorie. Eu gravitez mult mai mult sa dau la filozofie, dar nu prea stiu ce sa fac. Cu ce as vrea eu mai mult sa ma ajutati, cei care ati terminat si stiti cum sta treaba, e sa imi spuneti si mie, daca sunt singurul din scoala care dau bacul din filo (ca nimeni nu s-a mai inscris, nici din clasa vecina nici din a noastra, ca se tem de materie ca de michidutza) cum o sa fie? Se face comisie doar pentru un elev? In ce zi merg eu, tot cand merg ei la geogra? In aceeasi sala? Cum se procedeaza?

1 răspuns:
| kirarin a răspuns:

Cand dai bacul vei primi subiectul pentru materia aleasa. Ve-ti da in aceeasi sala, desigur. La bac nu vei fi automat cu colegii tai in sala ci cu alti elevi de la alte scoli.
Daca vorbesti de simulare impuneti dorinta de a vrea sa dai simulare la ce ti-ai ales, adica filozofie. Deasemenea daca ii spui profesorului materiei respective sunt sigura ca te va ajuta cu sfaturi si iti va raspunde la intrebari, trebuie doar sa iti dai interesul!
Chiar daca vei fi influentat de efectul de turma si vei da simularea la geografie ca toti ceilalti la BAC va fi numai si numai decizia ta de a da la filozofie intrucat tu scrii pe foaia de incriere la bac la ce vrei sa dai, tu singurel, neinfluentat de nimeni.
Eu te sfatuiesc sa iti impui dorinta si sa arati determinare chiar daca unii colegi vor rade ( cine rade la urma rade mai bine oricumwinking ). De asemenea remediaza-ti media la geografie, chiar daca nu-ti place, ia notele de trecere, treci prin liceu cu cap.