Dacă e vorba de indisciplină, sfidare, agresivitate, manifestată în mai multe feluri, trebuie să discutați cu diriginta clasei respective. Ea cunoaște personalitatea elevului și știe dacă reclamațiile voastre sunt întemeiate sau au la bază (doar) o înverșunare a voastră, împotriva lui.
De multe ori, așa cum știi, pot exista și tendințe de exagerare si amplificare a comportamentului negativ al cuiva, atunci când vrei să îl cobori de pe un piedestal. Și psihologul școlii vă poate sfătui, fiindcă o pedeapsă prea dură (considerată de acuzat, nedreaptă), îl poate destabiliza si mai tare. Dacă se ajunge la această decizie, dirigintele clasei va face toate demersurile. Eventual, se poate face un consiliu al clasei, unde se vor reuni doar profesorii care predau la clasa respectivă, și vor soluționa problema. Ei vor decide dacă va fi transferat la o altă clasă/specializare sau se vor găsi alte soluții benfice în favoarea tuturor etc.
Da se poate, numai ca acel coleg ar trebui sa faca ceva deosebit de grav, iar cererea trebuie facuta la inspectoratul scolar(din cate stiu)
Buna
Atat timp cat acel elev nu a facut o fapta destul de grava ce incalca regulamentul scolar si nu numai, nu poate fi exmatriculat ca asa vrem noi.
Deci...nu se poate
O zi buna
TU ca si alev NU.
Poti insa sesiza dirigintele, directorul daca colegul tau a facut ceva grav, ei sunt singurii in masura sa ia masuri.
Intrebarea lui Roxana1420 era simpla : DA sau BA si care sunt pasii? Eu unul nu stiu.