Mai degraba va sfatuiesc sa invatati franceza si engleza foarte bine si sa plecati in Canada, daca vreti sa deveniti profesori.Nu pierdeti vremea cu facultatea din Romania.Imi pare rau ca spun asta, dar nu pot sa nu vad realitatea.
Nu, eu nu mi-as dori nici in ruptul capului sa ajung profesor, la ce a ajuns generatia asta, imi e frica si sa ma gandesc. Totusi, cineva trebuie sa se streseze incercand sa educe copiii din ziua de azi, eu le urez noroc tuturor celor ce vor sa ajunga profesori si ii respect din toata inima, nu oricine poate face treaba asta...
E munca de martir in ziua de astazi. Elevii au un comportament deplasat si foarte multe drepturi, de multe ori absolut nemeritate.Foarte putini mai au bun simt si cei 7 ani de acasa.Parintii nu sunt modele in cazul unora iar munca cadrului didactic este dubla.Pentru un profesor tanar, fara experienta este foarte greu iar plata este ridicol de mica.Se spune ca profesorii au vacante si un program mai lejer dar acest lucru e fals.Programul scolar a fost anume creat in acest fel pentru ca altfel ar innebuni la cat consum nervos au intr-o ora cu o clasa mai dificila din toate punctele de vedere, nu ma refer numai la disciplina.Sunt de acord ca si in alte joburi exista consum nervos mare dar cred ca munca de dascal este una dintre cele mai mari consumatoare de energie.Profesorul ajunge lipsit de vlaga acasa, dupa cateva ore de interactiune cu cate 20-30 de elevi la fiecare clasa.Categoric,ma refer la acei profesori care muncesc pe branci, Nu la cei care stau si mananca pizza in fata elevilor.Din pacate, invatamantul nu va scapa de asemenea profesori atata timp cat salariile sunt absolut nemotivante.Nu mai sta nimeni sa se gandeasca la a face aceasta meserie din pura pasiune cand are de platit facturi sau rate pentru a-si intretine familia.
Sunt total de acord cu tine. Vad exemple si in scoala mea, elevi care vorbesc cu profesorii la persoana a II-a, singular, elevi care incep sa-i injure in timpul orelor si multi care le comenteaza fara pic de respect... Daca nu respect pentru profesorul in sine, macar respect pentru faptul ca, totusi, e o persoana mai in varsta, mai cultivata si cu experiente de viata poate nu prea placute, care incearca sa te educe in cel mai bun mod posibil. Mi se pare o prostie sa judeci profesorii, de orice chip, sunt si ei fiinte pana la urma, nu merita un: "uite si la proasta asta, mi-a dat o nota mica". Mie imi vine sa ma dau cu capul de pereti cand vad cate fenomene exista in ziua de azi. Total deplasat, oricum, acesti copii nu cred ca mai au vreo sansa sa se intoarca pe drumul cel bun din pacate.
Sincer.da.e o meserie frumoasa.si decat sa stai si sa fii croitoreasa..sau alte cele sa stai in frig..si sa nu ai conditii e mai bine profesoara!
FUNDA plz?
Uneori nici profesorii nu lucreaza in conditii prea bune.gandeste-te la cei de la tara.ca sa ajungi sa fii profesor in oras, trebuie sa gasesti post si sa ai si prima nota la titularizare.