| coosmin24 a întrebat:

Va plac poeziile? ati incercat vreo data sa compuneti una macar (exemplu)? si din curiozitate a invatat cineva Luceafarul?

Răspuns Câştigător
| Natassha a răspuns:

De compus, am compus cateva poezii, imi aduc aminte ca erau cu iarna.
Luceafarul, la 8 ani il stiam pe tot.

8 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Cine-n-a scris la viata lui poezii? Cat despre Luceafar, cunosc cel puti trei tineri care stiu pe de rost intregul poem iar altul a luat bacalaureatul fara sa comenteze nimic ci doar recitand versuri din Eminescu! A impresionat o intreaga comisie!

| Aero a răspuns:

Eu am inventat destule, dar unele prea horror sau prea comice, de fapt penibilelaughing si scrise in engleza, acolo gasesc rime mai usor. Luceafarul n-am invatat niciodata mai mult de vreo 5-6 strofe. nu m-ar face mai destept pe mine faptul ca stiu luceafarul pe de rost. E o capodopera a literaturii romane, dar nici fan Eminescu nu sunttongue

lolita
| lolita a răspuns:

Nu ma pricep la scris poezii, de stiut stiu primele 24 de strofe ale poeziei Luceafarul, aveam o profesoara nebuna care ne-a obligat sa le invatam laughing

| DeeDee28 a răspuns:

Mie imi plac...am incercat sa compun dar nu mi-a iesit cine stie cehee hee
am incercat sa invat si luceafarul si a mers la vreo 10 strofe... dupa aceea nu le mai stiam ordinea si nu m-am mai chnuit sa il invat

| 334499 a răspuns:

Am avut una si publicata intr-o revista a scolii happy

| multimoak a răspuns:

Obisnuiesc sa mai scriu cateva randuri, dar foarte rar...

| isa_9377 a răspuns:

Hmmm din luceafarul stiu cam :

Cobori în jos, luceafar blind,
Alunecind pe-o raza,
Patrunde-n casa si în gând
Si viata-mi lumineaza!"

Cum el din cer o auzi,
Se stinse cu durere,
Iar ceru-ncepe a roti
In locul unde piere;

In aer rumene vapai
Se-ntind pe lumea-ntreaga,
Si din a chaosului vai
Un mândru chip se-ncheaga;

cam atat am reusit sa retin in minte in ce priveste poezii scrise de mine scriu de la 14 ani iar acum am 22 dar nu am curaj sa le postez nicaieri tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Rosamond -8 ani zici tu? la 8 ani dupa terminarea liceului?laughing
Am invatat Luceafarul, tot, in clasa a 11a, pentru ca altfel nu treceam clasa la romana. Atunci am mai ramas 20 de elevi. La inceput am crezut ca e gluma, dar nebuna s-a tinut de promisiunelaughing
@April -Halal comisie de evaluare! Eu am invatat atatea comentarii, pana nu mai puteam si aia dau 10 la unu ca recita Eminescu? Intotdeauna am stiut ca am dreptate cand am spus: Profesorii cei mai incompetenti din toata Romania!
Exemplu? Sa vedem ce iese...
"Priveste-mi inima ce tipa,
Intelege-mi viata cumplita.
Nu ma chinui in acest iad,
Ridica-ma la cer cand am sa cad."
"Esti un foc ce imi aprinde inima,
Esti steaua ce imi ofera lumina.
Si departe te asezi pe curcubeu,
Sperand ca am sa vin si eu." -Maryus37winking