| lolita_3959 a întrebat:

Va plac poeziile? Care este poezia preferata? Cumparati carti de poezii? Ati scris poezii?

Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Da! Imi plac foarte multe poezii, e greu sa ma rezum la una singura... -Glossa- lui Mihai Eminescu ramane insa cea care se potriveste in orice situatie...
Da, mai cumpar... Rasfoiesc atunci cand sunt intr-o librarie si daca imi plac versurile din mai multe poezii, pe care le citesc in diagonala, cumpar!
Da, am scris, chiar am si publicat un mic volum in timpul liceului..., de atunci insa...nu am mai scris... Nu am mai avut "muza"... sad

13 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Pentru mine poezia e atat de importanta incat nici nu-mi pot inchipui cum ar fi viata fara ea. M-am intalnit cu ea foarte devreme, cand bunicul, mare iubitor de Eminescu imi canta in seri de vara acompaniindu-se la acordeon,"Mai am un singur dor"si am cautat-o in anii urmatori la scoala, la facultate, in carti si pe orice alta cale. Eminescu, Esenin, Rainer Maria Rilke sunt preferatii mei, iar de curand am descoperit frumusetea fascinanta a conciselor haiku-uri japoneze. Dar cel mai firesc imi vin, de obicei in minte, versuri din folclorul nostru fara seaman si de a carui valoare artistica unii se indoiesc astazi.Chiar daca voi parea devoratoare de spatiu, tot voi reproduce aici o astfel de poezie(poate ca ma veti ierta pentru prea lungul discurs). Iata poezia:"Canta cucu-n deal la vie /Si-acolo este-o chilie/Cu muscata si tamaie:/Dragul meu acolo scrie./Si, cand scrie, ma mangaie/Cand citeste, ma topeste/Cu cerul ma potriveste/Cu luna si stelele/Cu dragi randunelele/Cu luna si soarele/Cu dragi caprioarele"...

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Da... nu stiu daca m-as putea axa pe o singura poezie... dar... poetul meu preferat este Alexandru Macedonski... si daca e sa ma gandesc la o poezie de-a lui, imi vine in minte "Un tanar poet murind"... M-a impresionat foarte mult poezi aceea. Mai cumpar carti de poezii, din cand in cand, printre alea de psihologie daca m-i se par interesante... Si... am scris... am... destule sau prea multe... majoritatea dateaza din perioada adolescentei.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

DA! Evident... "Despre certitudini", de Geo Dumitrescu (fragmentul essential): "Trebuie lasata sa cada exclamatia: Ura! - totul pare sa anunte ca marea revolutie a inceput. Certitudini, Doamne, ce bine e sa ai certitudini! - In stomac, in cerul gurii, in varful unghiilor, in asternut!" Cred ca cuprinde aproape toata esenta! Si Micheangelo, am niste Sonete de el, o splendoare! Nu mai cumpar, pentru ca am destule, TIMP nu am, trebuie sa ma perfectionez continuu, si de cand am descoperit TPU, am ramas serios in urma, cu literatura de specialitate! De scris, am scris fetelor, de drag, normal, nu?! - fireste ca imi plac si Blaga, Eminescu, Radu Carneci, Emil Botta, Vasile Voiculescu, si altii...

| leluc a răspuns:

Imi plac. Marin Sorescu - Am zarit lumina. Cumpar poezii uneori. Am scris o poezie acum 5 ani happy

| Alexandrinaa a răspuns:

Poezia metitativa, filosofica, am cam 5000 de carti in casa... pline de cultura... nu a mai fost nevoie sa cumpar, tatal meu a fost destul de nerabdator sa cumpere! E zestrea meahappy. Uite, iti trimit insa o poezie de-a mea (recunosc, nu am scos volum, nu vreau sa fiu in rand cu unii care se dau mari si tari ca sunt mari scriitori...ma refer la unii poeti contemporani...) Tipul meu preferat de poezie e SONETUL. happy

Testamentul Cărţii

Deschid o carte veche cu sonete,
Cu fluturi negri, adormind pe file,
Cu doruri mute, visele-mi fragile
Se pierd încet, încet, cătând versete.

Cu litere sculptate parcă-n cretă,
Par valuri între vechile idile
Ale-unor strofe, depărtate-n zile,
Plângând de dor în sunet de egretă.

Văd cartea aspră luminată-n sânge,
Volumele-ncărcate cu tristeţe...
Un Ochi nu le-a privit vreodată rostul...

Stă titlul singuratic şi se-nfrânge.
Se simte-un aer blând, de bătrâneţe...
Ah, gândul meu... Ar merita efortul?

| rael a răspuns:

Daca ar fi sa o iau pe etape, in copilarie a fost Elena Farago, la inceputul adolescentei, Cosbuc, apoi in ultimii ani de liceu l-am descoperit pe Blaga si el a ramas de atunci in inima mea. Ei, putin loc totusi am mai facut pentru Magda Isanos.
Nu am mai cumparat de mult carti de poezii, dar am destule sa-mi infrumuseteze viata.
Ce regret? Pot sa simt poezia, ma emotioneaza cateodata pana la lacrimi, dar nu am fost in stare sa scriu niciodata vreuna...

| crisa a răspuns:

Citeam poezii acum 10 ani... Acum nu mai am timp, si nici placerea, rabdarea de odinioara.
Nu pot uita insa efectul pe care l-a avut asupra mea "El Zorab" al lui Cosbuc. A fost si este singura poezie care m-a miscat pana la lacrimi.

| ada a răspuns:

Imi plac poeziile.Prefer poetii simbolisti(De ex.Alexandru Macedonschi si George Bacovia). Eu nu am scris niciodata poezii.In schimb tatal meu a scris cateva...

| ♣ Ma®®yE [;x] a răspuns:

Mihai eminescy-pe langa plopii fara sot :X

| somebody a răspuns:

In trecerea grabita prin lume catre veci,
Fa-ti timp, macar o clipa, sa vezi pe unde treci!
Fa-ti timp sa vezi durerea si lacrima arzind
Fa-ti timp sa poti, cu mila, sa te alini oricind!
Fa-ti timp pentru-adevaruri si adincimi de vis,
Fa-ti timp pentru prieteni, cu sufletul deschis!
Fa-ti timp sa vezi padurea, s-asculti linga izvor,
Fa-ti timp s-asculti ce spune o floare, un cocor!
Fa-ti timp, pe-un munte seara, stind singur sa te rogi,
Fa-ti timp, frumoase amintiri, de unul sa invoci!
Fa-ti timp sa stai cu mama, cu tata tau - batrini...
Fa-ti timp de-o vorba buna, de-o coaja pentru ciini...
In trecerea grabita prin lume catre veci,
Fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci!
Fa-ti timp sa gusti frumosul din tot ce e curat,
Fa-ti timp, ca esti de multe mistere-nconjurat!
Fa-ti timp cu orice taina sau adevar sa stai,
Fa-ti timp, caci toate-acestea au inima, au grai!
Fa-ti timp s-asculti la toate, din toate sa inveti,
Fa-ti timp sa dai vietii adevaratul sens!
Fa-ti timp, ACUM! Sa stii: zadarnic ai sa plingi,
Comoara risipita a a vietii, n-o mai stringi!

Daniel Condurachi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bacovia imi placea mult...are ceva special.Nu mai am timp acum, si nici rabdare.Am si scris poezii, le-am si publicat, dar am renuntat...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Eu da si imi place sa scriu", poezii

| dianadiana a răspuns:

Dap imi plac poeziile f mult. dar mai ales cele ale lui eminescu love struck kiss si da am scris poezii :p