Salut. Sunt foarte frumoase si captivante. Am citit in copilarie absolut tot ce am gasit scris de el. Cred ca a fost intr-adevar un vizionar si un om de geniu, care a inteles multe lucruri mult mai bine decat toti contemporanii sai. Din punctul meu de vedere fiecare copil din lume ar trebui sa creasca cu lecturile sale, pentru a ajunge sa iubeasca cu adevarat lectura. Bye.
Imi plac la nebunie. Mereu cautam cartile lui cand eram mic. Erau atractia principala. Poti sa incerci sa cauti informatii despre el. Cu siguranta ideile acestea au aparut ca rezultat al modului in care el vedea viata si cu evenimentele majore din viata lui.
A fost un geniu. Tocmai ca imaginatia lui a fost uneori punct de plecare pentru inovatii in stiinta. Chiar si-a imaginat lucruri care s-au intamplat sute de ani mai tarziu. Chiar ma intrebam zilele trecute daca e vreo colectie de filme facute dupa romanele lui.
Si mie imi plac! Cui nu?! am un raft plin de Jules Verne ( carti ) si am piedut si eu nopti si zile citind, cred ca am citit de 2 - 3 - 4 ori '' ocolul pamantului in 80 de zile '' si o groaza, n-am ce zice, este ( a fost ) un autost fffft. bun
Da' cui nu-i plac?! Si mie mi-au incantat copilaria. Asta este una din nevoile omenirii: sa viseze, iar el le-a pus frumos si pe hartie.
Am fost fascinat la rindul meu, la o anumita virsta pina cind am citit despre viata lui.Nu era chiar imaginatie pura.Se documenta in orice domeniu dupa care trecea la scris.Par exemple teoretic erau descoperite unele subiecte de a lui dar nu erau puse in practica., cum ar fi cita viteza ii trebuie unui obiect sa invinga gravitatia, legea lui Arhimede pentru lichide, si altele.Este ca si cind acum ar scrie cineva despre viteza luminii.Deci principiile se cunosc dar...
Eu vi-l recomand mereu pentru lecturare. Deci este inutil sa mai spun ca-mi place opera lui. Iar la a dou aintrebare, purta discutii cu diversi oameni de stiinta si era mereu la curent cu ultimele noutati din domeniile pe care le aborda. Fiind si inteligent, intuia multe lucruri asa cum fac si in zilele noastre autorii de SF.
Ador Jules Verne e cel mai tare autor dintre toate romanele Uimitoarea aventura a misiunii Brsac mi-a placut cel mai mult