La acest link gasesti cateva idei despre Polul Nord. Sper sa-ti fie de folos http://www.revistamagazin.ro/content/view/551/21/
Ia de aici informatii :*.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Polul_Nord
O zi frumoasa! :*
Http://ro.wikipedia.org/wiki/Polul_Nord
Decat sa iti zicem noi, mai bine faci un rezumat din ce ti-am trimis. Asa ramai si tu cu ceva.:)
Am si eu o tema de asta cum te cheam ca sunt si eu in a 4-a si am o tema de asta de predat pe 15 feb...
Pai ce pot spune.la polul nord traiesc pinguini, foci, vulpi si ursi.majoritetea acestora sunt albe, pentru a se camufla mai bine.si ca polul nord e cel mai inalt punct al axei terestre situat in marea glaciara arctica... poti intra si pe wikipedia...si sa sta ca am 10 ani si eu cautam acelasi lucru pe net.si uite cate informatii am aflat!
1. Pinguinii fac parte din familia pasarilor desi nu pot zbura, ei doar inoata.
2. Pinguinii se imperecheaza pe viata, nu-si schimba niciodata partenerul.
3. Pingiunii fac oua.
4. Femelele pinguin au penele mai pufoase.
5. Majoritatea pinguinilor pot inota aproximativ 15 mile pe ora.
6. Exista cel putin 18 specii de pinguini
7. In lume traiesc peste 100 de milioane de pinguini.
8. Dusmanii naturali ai pinguinilor sunt focile si balenale ucigase.
9. Pinguinii nu traiesc la Polul Nord.
10. Pinguinii traiesc doar in emisfera sudica, deci nu veti vedea niciodata un pinguin si un urs polar traind in aceeasi zona.
Polul Nord
Geografie - Turism > Exploratori
Pamantul este casa celor doua Poluri Nord, situate in regiunea arctica - un Pol Nord geografic si unul magnetic.
Polul Nord geografic
Cel mai nordic punct de pe suprafata Pamantului este Polul Nord geografic, cunoscut si sub numele de „nordul adevarat". Este situat la 90 ° latitudine nordica si toate liniile de longitudine converg la el. Axa Pamantului, fiind axa in jurul careia acesta se roteste, conecteaza Polul Nord si Polul Sud.
Polul Nord se gaseste la aproximativ 725 km in nordul de Groenlandei, in mijlocul Oceanul Arctic – marea are acolo o adancime de 4087 m. In majoritatea timpului, gheata marina acopera Polul Nord, dar recent, si apa si-a facut loc printre ghetari.
Daca va aflati la Polul Nord, toate punctele vor fi la sud de dvs (estul si vestul n-au nici o importanta). Datorita faptului ca rotatia Pamantului are loc o data la fiecare 24 de ore, la Polul Nord viteza dvs de rotatie este destul de lenta, aproape inexistenta, in comparatie cu viteza de la ecuator care este de aproximativ 1038 mile pe ora.
Liniile de longitudine care stabilesc zonele noastre de timp sunt foarte aproapiate la Polul Nord, iar regiunea arctica foloseste UTC (Timpul Universal Coordonat) atunci cand este necesara cunoasterea orei locale. Polul Nord are de sase luni de lumina si sase luni de intuneric.
Primii care se presupune ca ar fi pasit vreodata la Polul Nord sunt Robert Peary, partenerul sau, Matthew Henson, si patru eschimosi, la data de 9 aprilie 1909. Totusi, la cateva decenii dupa moartea lui Peary, au iesit la suprafata cateva erori navigationale in jurnalul sau de bord, ajungandu-se la concluzia ca expeditia a ajuns la cateva mile distanta de telul sau.Peary, inginer al Marinei americane, a facut prima sa calatorie in Groenlanda interioara, in anul 1886. In 1891, Henson un tanar marinar afro-american i s-a alaturat in cea de-a doua sa expeditie arctica. Echipa lor a facut o lunga calatorie cu sania trasa de caini in nord-estul Groenlandei si a explorat zona care ulterior avea sa fie cunoscuta drept "Tinutul Peary". In 1893, exploratorii s-au indreptat spre Polul Nord, iar in 1906, la a doua incercare, aproape au atins latitudinea nordica de 88 grade la doar 150 de mile distanta fata de obiectivul lor.
In 1908, cei doi au calatorit pe mare catre Insula Ellesmere, iar in 1909 s-au deplasat de-a lungul a mai multe mile de gheata pentru a ajunge, in 6 aprilie 1909, la o latitudine nordica pe care ei au calculat-o a fi de 90 de grade. Desi realizarea lor a fost unanim aclamata, Dr. Frederick A. Cook a pus la indoiala calitatea celor doi de a fi primii care au atins Polul Nord. Fiind un fost asociat al lui Peary, Cook a pretins ca el ajunsese deja la pol in anul precedent. Dupa aceasta a urmat o mare controversa, iar in 1911 Congresul american a recunoscut in mod oficial sustinerea lui Peary. Recent, studii aprofundate ale celor doua pretentii contradictorii sugereaza ca nici una dintre expeditii nu a ajuns la Polul Nord exact, insa Peary si Henson au ajuns mult mai aproape, la o distanta de aproximativ 30 de mile. La 3 mai 1952, locotenent-colonelul american Joseph O. Fletcher din Oklahoma a coborat dintr-un avion si a ajuns la locatia exacta a Polului Nord, fiind indiscutabil prima persoana care a facut acest lucru. In 1958, submarin nuclear al SUA, Nautilus, a fost prima nava care a traversat Polul Nord. Alte incercari de a atinge cel mai nordic punct au fost destul de interesante. Astazi, zeci de avioane zboara deasupra lui, folosind mari rute intre continente.
Polul Nord magnetic
Situat la sute de mile in sudul Polului Nord geografic, se afla Polul Nord magnetic, la aproximativ 82. 7 ° Nord si 114. 4 ° Vest, in nord-vestul insulei canadiene, Sverdrup. Cu toate astea, aceasta locatie nu este fixa si se deplaseaza in permanenta, aproape zilnic.
Polul magnetic al Pamantului este punctul central al campului magnetic al planetei si este punctul inspre care indica busolele. Si busolele sunt obiectul unor declinatii magnetice, care sunt rezultatul campul magnetic variat al Pamantului. In fiecare an, Polul Nord magnetic si campul magnetic se schimba intre ele, ceea ce inseamna ca navigatorii care folosesc busole magnetice, trebuie sa fie atenti la diferenta dintre nordul magnetic si nordul adevarat. Polul magnetic a fost stabilit prima data in 1831, la sute de mile de locatia sa actuala.
Programul National Geomagnetic al Geological Survey of Canada monitorizeaza miscarea Polului Nord magnetic si, cel mai recent, i-a determinat localizarea precisa intr-un studiu din 2001. S-a stabilit ca polul se deplaseaza aproximativ 40 km, in fiecare an.
Polul Nord magnetic face si o miscare eliptica zilnica de aproximativ 80 km fata de punctul sau central.
surse imagini: shareme.com, mvpyimao.wordpress.com, www.dailymail.co.uk, www.seaice.org.uk
Du-te la biblioteca ca nu-i greu sau eventual ia-ti o carte ca nu costa mult
Andriutzadeea întreabă: