| ☺ Cristinik ☺ a întrebat:

Va rog mult sa-mi dati si mie niste idei pentru o compunere cu titlul UN ZAMBET DE PARIMAVARA. Dau funtita si mersi mult anticipat kisskiss >big grin

Răspuns Câştigător
| Malvina24 a răspuns:

UN ZAMBET DE PRIMAVARA

Este din nou primavara.Natura se spala pe ochi somnoroasa fiindca tocmai s-a trezit din somnul anotimpurilor reci. Odata cu ea au venit si pasarelele care ne incanta cu recitalurile lor.

Primavara, asezata in fata oglinzii, se da cu putina pudra pe fetisoara ei si parca deodata s-au auzit niste susoteli.Stiti cine erau? Copacii, imbracati in haine de sarbatoare, prinsesera viata, iar acum stateau la taifas.

Aceasta si-a aranjat deja rochia de matase si dupa ce a inchis ultimul centimetru de fermoar, florile au inceput sa-si deschida petalele, sa parfumeze aerul si sa zambeasca cerului albastru-cristalin. Ea nu a uitat sa-si contureze putin ochii si iarba a prins deja culoare. Dupa ce si-a pieptanat parul, si-a pus pe cap un voal alb prin care a anuntat izvoarele, ca pot incepe sa murmure povestile adunate in timpul iernii.

Eu bucurandu-ma de toate aceste minuni ale naturii, m-am intrebat de ce oare nu este intotdeauna primavara? Atunci natura e plina de viata si intrece pe oricine si orice la frumusete. Oare este trecatoare aceasta frumusete? Dar de ce ar fi asa? Soarele are cele mai puternice raze vara, tabloul auriu amestecat cu putina cafea este toamna, iar paradisul alb este doar iarna.

Natura nu are o frumusete trecatoare, are doar haine pe care le imbraca si cu ajutorul carora se schimba total.Acum cateva zile livada era acoperita cu o patura alba de nea care s-a asternut peste frunzele cazute toamna trecuta ce nici nu se mai vad.In urma cu cateva saptamani, puteam observa de la fereastra dansul balerinelor cu rochite in mii de forme sau minusculele furnicute, ce erau de fapt copii distrandu-se la sanius.

Si iata ca am ajuns astfel, la concluzia ca toate anotimpurile sunt frumoase, dar parca primavara ocupa un loc special in sufletul meu.Eu cred ca nimic nu este mai frumos decat un peisaj de primavara, in care toate elementele descrise se afla intr-o conexiune si armonie perfecta, asemenea unor reguli luate din tipare.

11 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Intră și tu pe www.referate.ro și ai să găsești ceva idei.
Baftă.
Pa, pa.

| Bacemi a răspuns:

Ti-a atras atentia un fluture, l-ai urmarit si... ( imaginatia ta ).

| Barajag a răspuns:

Asteptam timpul sa treaca si sa vina acel anotimp care iti smulge un zambet plin de fericire ca natura a capatat viata.Si oare care este acel anotimp? Da stiu, este un anotimp fermecator in care florile cu mirosul lor imbietor te incanta, pasarile zboara deasupra ta cu minunatele cantecele, norisorii plutesc despartiti si anunta venirea soarelui cu razele lui calduroase si toate acestea iti dau un motiv sa zambesti ca este PRIMAVARA. Sper sa-ti placa.Bafta!

| Puiutz a răspuns:

- sa spunem ca mergi intr-o excursie si descrii toate schimbarile din natura acum ca este primavara.
- despre cum ai petrecut sarbatorile de paste si descrii si natura ca sa aiba si mai multa legatura cu primvara
- intoarcerea pasarelelor din tarile calde la noi
Etc... sper ca ti-am fost de folos.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu

| Yuuki_5557 a răspuns:

Eu cred ca ai putea vorbi in compunerea ta despre fenomenul de renastere a naturii, sau in mod special despre o parte din aceasta renastere adica:florile sau copacii, etc.Mai poti vorbi despre o intamplare vesela(fictiva sau reala)petrecuta primivara. Sper ca te-am ajutat:d :*.

| glamour_5213 a răspuns:

Pai tiai putea imagina curcubee zambind si sa descrii cate un tip de zambet pentru fiecare cuoare. Sau te-ai putea referii la renasterea naturii, renasterea zambetelor pe chipul tuturor, tiai putea imagina o gradina, ca in paradis, o gradina a primaverii si sa descrii zambetul ingerilor. Sunt foarte multe idei. i creativa. :* sper ca ti-am fost de ajutor

| Alexyka a răspuns:

Pai ar putea fi vorba despre un copil care era trist deoarece era iarna, frig, iar el nu avea familie.Se adopostea pe unde putea dar o familie la gasit si la ingrijit. A sosit primavara iar copilul avea multi prieteni si era un/o fata/baiat normal/a.Se bucura de tot ce ii puteau oferi parintii lui. Sper sa te ajute idea meabig grin

| Ralucutza_8744 a răspuns:

Un zambet de Primavara

Pământul somnoros a început să se trezească la viaţă. Norii suri au căptuşit tolba posomorâtă a iernii, apoi şi-au luat zborul către tărâmurile îngheţate.
Pe cerul limpede ca un cristal luminos, razele calde şi aurii ale soarelui poleite în culori de primăvară, încălzesc pomii golaşi.
Primăvara, fiica cea mai tânără şi mai frumoasă a anului, trezeşte la viaţă întreaga natură. Peste tot este veselie şi agitaţie.
La munte, baba Iarna încă nu şi-a adunat cojoacele. Lângă firicelele subţiri de apă, din pământul umed şi negru se zăreşte o suavă floricică. Ghiocelul, cu gluga lui cea verde şi cu clopoţelul de argint priveşte împrejur la razele soarelui care dezmiardă muntele golaş şi pustiu.
-Ghiocelule, de ce ai ieşit de sub zăpadă? întreabă bradul îmbrăcat în dantela albă cercelată.
- Zâna Iarnă îmi este datoare pentru că i-am împrumutat culoarea şi în fiecare primăvară mă lasă să ies de sub zăpada poleită cu mărgăritar.
- Ghiocelule, fii bucuros că ai stat toată iarna sub pământul somnoros. A fost o iarnă grea dar şi frumoasă! Bine că ne-ai adus primavara!
Ghiocelul gingaş, subţirel la trup şi cu clopoţelul delicat a fost ales de către Zâna Primăvară să vestească întregii naturi că dominarea zăpezii va lua sfârşit.
Undeva, într-un tărâm ascuns, Zâna Iarnă îmbrăcată într-o rochie cusută cu ace de gheaţă şi împodobită cu steluţe argintii se pregăteşte să plece. Primăvara începe să coboare grăbită din caleaşca ei în culori de curcubeu.
La revedere, dulce iarnă!
Bine ai venit, dulce primăvară!

| Ralucutza_8744 a răspuns:

Dar tu vrei mura in gura! Macar alege si tu ideile nu compunerea angry