| Eddys a întrebat:

Va rog TPU am nevoie urgent de ajutorul vostru ...Pe voi m`am bazat de multe ori si mi-ati raspuns! Va rog ajutati`ma pls... Dau funda : este vorba de :

Discutati, pe grupe, aducand argumente in sprijinul ideii ca textele studiate in aceasta unitate apartin genului liric. Aveti in vedere :

-la ce se refera tema textelor (stari, sentimente si idei sau intamplari expuse intr-o anumita ordine);

-cine si cui comunica (marcile eului liric in text, cui i se adreseaza acesta )

-felul in care sunt exprimate ideile si sentimentul (limbaj, figurat sau folosirea cuvintelor cu sensul propriu, tonul general etc') si textul este :A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva,
cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta.
Mă tem ca n-am să te mai vad, uneori,
ca or să-mi creasca aripi ascutite pana la nori,
ca ai să te ascunzi intr-un ochi strain,
si el o să se-nchida cu o frunza de pelin.

Si-atunci mă apropii de pietre si tac,
iau cuvintele si le-nec în mare.
Suier luna si o rasar si o prefac
intr-o dragoste mare.

Te rog ajutati`ma nu o sa regreti... Te rog din toata inima ajutati`ma! Multumesc

Răspuns Câştigător
| yumyumXDcherry a răspuns:

Ai fi putut cauta pe net si ai fi gasit ajutorul de care ai nevoie

ceea ce faci tu acum ai face bine sa incerci sa le intelegi deoarece se vor da la teze, la bac si ce naiba vei face daca inveti fara sa intelegi cum se rezolva?

eu zic sa incerci sa rezolvi cu ajutorul unui model apoi sa rezolvi singur, asa vei prinde exercitiul :)

uite un link care te-ar putea ajuta: http://referat.clopotel.ro/Emotie_de_toamna-14115.html

2 răspunsuri:
| Aleeeeeexandra a răspuns:

Bai esti nebun laughing)

| Eva9610 a răspuns:

Nu cred ca te va ajuta cineva la intrebarea asta laughing. Eu n-am avut rabdare nici sa citesc tot laughing