| Lolkkk a întrebat:

Va rog urgent sunt a9a la mate info și am 4 sau 5 materii la care sunt pe aproape de repetenție va rog am nevoie de un meditator nu am vrut aici am vrut la filologie sau stinte ale naturii la Târgoviște dacă a auzit cineva de acest oraș dar părinții mei nu ma lasă să mă duc la camin nu înțeleg ce o fi asa de raucrying(
Materiile la care stau prost sunt:biologie,matematica,tic=la teste ne da sa facem programare și nu știu sa le fac cu structura alternativa sau alte structuri, fizica și cu engleza dar am un 6 și cu 3 îmi iese 4, 50
Ma poate ajuta cineva va rog?crying(

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Esti doar clasa a IX-a deci materia inca este foarte usoara si simpla si poate fii invatat acasa, singur, cu cartea si caietul in fata.
La matematica si fizica se invata numai rezolvand zeci si sute de exercitii si probleme si pentru asta ai nevoie sa inveti zilnic iar in weekend cate 8-10 ore ca s arecuperezi ceea ce nu ai invatat pana acum.

Aici nu mai este vorba de preparoator si meditatii, ca tu nu inveti de lene la nimic, odata ce ai 4 materii la care poti ramane corijent si in final repetent.
Mai lasa joaca pe computer, ca nu-i de glumit cu liceul! Pune mana serios pe carte si invata pe rupte, ca aici nu te mai trece nici un profesor si ajungi derasul scolii si al orasului unde stai.

| johnnny123 a răspuns:

"Nu am vrut aici am vrut la filologie sau stinte ale naturii. Materiile la care stau prost sunt: biologie, matematica"

Păi dacă stai prost cu biologia și matematica de ce ai fi vrut la științele naturii (unde acestea două sunt printre disciplinele prioritare)?

"la Târgoviște dacă a auzit cineva de acest oraș"

Nu, nu a auzit nimeni de orașul Târgoviște. Unde este, în Panama?

"dar părinții mei nu ma lasă să mă duc la camin nu înțeleg ce o fi asa de rau"

Ce legătură are căminul cu prestația ta la liceu? Crezi că ai rezultate slabe pentru că stai acasă?

De astă vară te tot plângi că ai intrat la un profil greu și o să rămâi corigent. Ai făcut ceva în aceste 6-7 luni ca să îndrepți lucrurile? Te-ai pus cu burta pe carte?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Caută informații pe Youtube. Acolo găsești muuulte lecții pe cam tot ce ai tu nevoie. De când cu pandemia am văzut că au luat amploare cam pe toate materiile să vină câte un prof să explice. Probabil mai puțin sunt pe info, dar pe mate cel puțin, generala și cred că mai găsești și exerciții pentru liceu, găsești tot ce vrei acolo. Pui pe pauză și reiei când vrei, asta înseamnă că totuși va trebui să te implici și să depui un minim efort de a sta în fața ecranului ăla și a procesa niște chestii.

Dacă la școală ai scuza că proful nu explică bine sau nu e timp, ceva ce te și aprob ba chiar din postura mea de cadru didactic la primar, da așa este, școala e de rahat în prezent și totul este în defavoarea voastră până la urmă, dar nici pe noi nu ne ascultă nimeni când propunem câte ceva.

Însă în fața Youtube-ului nu mai ai nicio scuză, în condițiile în care unii profi de acolo explică excelent, iar ți-o spun din proprie experiență, ca profesor care de doi an învăț comentariile pentru titularizare numai după Youtube și aproape că și matematica, dar nu am prea avut disponibilitatea supremă de a sta să o înțeleg. Admit că la matematică e ceva mai complicat dacă nu ai o bază totuși și dacă nu te atrage deloc. Dar cu un studiu și mai intens și cu reluări și reluări poți.

Apoi mai e aplicația EduBoom, pe aia trebuie să-ți faci un cont iar în final să și plătești un mic abonament, însă și acolo găsești informații multe de generală și cred că au început să se extindă și pe liceu, dar nu știu sigur deoarece nu am mai intrat nici eu pe ea, acum în apropiere de titularizare voiam să mi fac iar cont și de data aceasta să și plătesc abonamentul. Eu am lăsat-o în stand by deoarece nu dădea lecțiile complete dacă nu plăteai abonamentul și anul trecut nu a mai fost nevoie, dar dacă plătești un abonament, parcă lunar era, poți găsi cam tot ce vrei tu, acolo, audio tot.

Pe mate totuși insist, dacă nu te descurci deloc, vorbește super deschis cu părinții tăi din ce au sau n-au să te dea la medi, deoarece este o materie destul de nenorocită dacă ai lipsuri din urmă și nici nu ești fan mate, și ea o să te bântuie până la bac, eu una așa zic că matea e cea mai nașpa, în rest cam toate celelalte materii sunt de tocit, dacă tocești deschizi caietele, manualele, mergi și unde ți-am zis eu, pui și puțin efort din partea ta, nu văd de ce nu ai reuși.

Succes! Și ținem legătura dacă ai nevoie de o informație legată de școală și eu pot să ți-o ofer.

| 99290 a răspuns:

Eu nu te pot ajuta dar simt nevoia să îți spun că toate trec, oricât de greu s-ar simți.
Poți vorbi particular cu domnii profesori, te duci cu sinceritate și modestie și le spui că eforturile tale de a înțelege astfel de materii nu dau roade, nu ai vrut să intri la profilul ăsta dar nu ai avut de ales, și acum vrei să faci cumva să rezolvi, și întrebi cum se poate obține măcar un 5? Vii cu propunerea da scrie un referat, poate de a învăța pe de rost (dacă nu înțelegi) o lecție, poate să te puncteze la o temă, un proiect PowerPoint, ceva să scoți un 5.

| 99290 a răspuns (pentru 99290):

Împortant e că ai familie, că ești sănatoasă (sper), că ai acoperiș și adăpost și, la urma urmei, important e că trăiești. Oricât de grav ți s-ar părea problema cu școala, tot se va rezolva o dată, sunt probleme enorm de grave și, Slava Domnului, sigur esti scutita de ele, sau de unele dintre ele.

| 99290 a răspuns (pentru 99290):

Ai grijă de tine și de săntătatea ta psihică, emoțională și trupească. Vor veni și zile cand nu.ti vei mai face aceste griji.