Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 19 Februarie 2025 sunt:
Cum poti obtine o bursa de studiu in Italia fiind cetatean roman?
Va salut am o întrebare deci care din aceste 2 filme este original? A) https://youtube.com/shorts/IeylRTmBR4I?si=qmpo0ZV4ZxAofy8r sau B) https://youtu.be/hsdBcoDpLTU?si=EdMoiIlZb9vOh6Vg? A existat și...? (mai mult)
Va salut am o mare întrebare deci cum poate circula o locomotivă cu diametrul de 3m pe o linie cu diametrul de doar 1, 5m? Adică nu știu dacă așa este da mie mi se pare că diametrul liniei ferată...? (mai mult)
Va salut am o întrebare deci in cat timp înveți cuvintele de baza in chineza, cum ar fi "ni hal mă", " stu mao ii ky "sau? altele? Adică cele mai folosite in limbajul de zi cu zi? Gen mi- e foame,...? (mai mult)
Am văzut un film cu execuția lui William Wallace! Nu îmi venea sa cred și nu concep ca asemenea pedepse sa se fi întâmplat in realitate! Oare oamenii de pe vremea aceea chiar se uitau la asa ceva...? (mai mult)
Dacă nu fac liceul militar și fac alt liceu iar apoi fac academia militară mai pot crește în grade?
Dacă nu fac liceul militar și fac alt liceu de ex economic iar după terminarea acestuia fac academia militară pot să mai cresc în grade pe parcurs?
De ce oamenii saraci fac copii multi si nu are grija de ei?
Va salut am o mare dilema deci ce se întâmplă când se întâlnesc președinții la discuții prezidențiale? Au voie translatorii sa intre cu ei? Ce se întâmplă când președintele X se întâlnește...? (mai mult)
Va salut am o mare dilema deci ce înseamnă caracterele chinezești? Adică gen înseamnă litere că la noi A, B, Cu etc sau ce înseamnă? De ce sunt necesare 12- 13 mii de caractere? Apropo este...? (mai mult)
Va salut am o mare dilema deci cum învață un copil slav, coreean s- au chinez sa citească în limba engleză daca alfabetul lor diferă de cel latin pe care îl folosește Anglia? Învață cumva ...? (mai mult)
Va salut, am o întrebare deci cumva asta arata cariile de lemn, si tunelurile spate de acestea? https://photos.app.goo.gl/SFLrJU7Uv2aR2i4D6 Asta este un lemn infestat sau doar crapat de timp?...? (mai mult)
Buna seara am o mare dilema deci, daca masurile de scris erau f populare in sec XX, cum arătau mașinile de scris chinezești? Cum scriau chinezii, aveau 12.000 de caractere pe o mașina de scris s-...? (mai mult)
Buna seara. As vrea sa imi spuneti sau daca gasiti pe internet ceva, ce opere se studiaza la romana pentru bac in fiecare an. Ma interesa ce opere se invata in clasa a9a, a10a 11, 12 Multumesc
Va salut am o întrebare, deci daca ieri dimineață ai mei mi- au bandajat rana, dupa ce au dezinfectant- o cu rivanol mai exista vreun pericol de o posibila infecție? Asta arata rana in prezent https://photos.app.goo.gl/WVsdDaJyQAx5Z8WY6...? (mai mult)
Va salut am o întrebare deci care este treaba cu aeronale iesite la pensie? De exemplu am văzut că sunt avioane in SUA, Japonia din anii 70' ce au fost retrase, si in același timp sunt avioane in...? (mai mult)
Merita sa ma transfer de la profil tehnologic la profil teoretic? inca nu sunt sigur daca vreau sa merg la facultate dar nici nu ma pasioneaza profilul tehnologic si nu sunt sigur ce sa fac
Va salut, ce funcție are piesa TAPIC ENGINE de pe iPhone, si de ce nu regăsim o piesa asemănătoare si pe telefoanele android?
Va salut am o întrebare deci de ce iOS nu merge instalat pe alte device URI dar android merge instalat chiar și pe telefoanele cu simbian os, de ce
Va salut am o mare dilema deci de ce Google a copiat, sau mai bine zis s- a inspirat de navigarea prin gesturi de la Apple? S- au Apple a copiat ideea camerelor de la Samsung, de ce? Care este...? (mai mult)
Va salut am o întrebare de ce unele persoane cand imbatranesc nu se vede, de exemplu Rowan A, V.P, Donald T etc de ce nu le sunt vizibile semnele spefice varstei, și altora cum ar fi regele Charles...? (mai mult)
Va salut de ce unele masoni au un stergtor in spate, si unele nu? La fel de ce modele de la Mercedes aveau stergatoare si pentru faruri, si cele din prezent nu mai au, de ce au fost eliminate?
Va salut am o întrebare cum se numește modele prezidențiale ale automobilelor Mercedes?
Va salut am o întrebare deci ce serie e mai ok, mai de lux de la Mercedes S Class sau W class? Dar de la Dacia ce modele sunt de lux?
Bună seara. Știu de acea,, regula" despre aur și argint ca nu e bine sa fie purtate împreună. Întrebarea mea e se poate purta lănțișor de aur langa unul de inox?
În limba latină pagus înseamnă țară, iar paganus - locuitor de la țară. Francezii mi se pare că l- au preluat corect: paysan (țăran). Nu înțeleg de ce la noi a ajuns "păgân". Ce legătură...? (mai mult)
Bună! Aș vrea să știu care este mai bună, Facultatea de Biologie din București sau cea din Iași?
Bună, am 16 ani și în ultimul timp ma dor sfarcurile la atingere, este o durere suportabila, dar vreau sa știu din ce cauza.
Cate absente poti avea cel mai mult in clasa a 8 a? Am 10 absente la sport(sunt scutita) a geografie 8 la istorie 6 la fizica 7 sau 8. Dar sunt motivate toate. Am fost bolnava si de asta ma lipsit, ...? (mai mult)
Va salut am o mare dilema deci cum se numește acea mașina de la Mercedes din 1939 care mergea cu un amestec special de combustibil și care prindea 750 km/h sau cam așa ceva? Pur si simplu am uitat,...? (mai mult)
Bună ziua, Urmează să mă înscriu la master și aș dori să profesez ca profesor de limbă engleză pentru ciclul liceal. Numele programului de master este Lingvistică aplicată: perspective moderne...? (mai mult)
Bună ziua, Urmează să termin o licență pe limba engleză și as dori să lucrez în învățământ. Am făcut și modulul psihopedagogic în paralel. Ce pași trebuie urmați pentru a lucra...? (mai mult)
Va salut, am o întrebare, deci cu ce organe poate trai un om? Gen lucrul acesta este adevărat? https://www.instagram.com/reel/DF6qt3ACQ39/?igsh=dXN6eWhtZXBjdDA= exista astfel de cazuri?
Atestatele ECDL sunt utile la angajare? Mă gândeam să mă înscriu pentru examinare.
Va salut, am o întrebare deci in cati ani va consuma rugina, metalul daca nu este tratat? Gen o bucată de tabla, daaar daca este luat in casa si tinuta într- o cutie de plastic sau lemn va mai rugini,...? (mai mult)
Bună, dacă "termin în clasa A9 a școală profesională și vreau să mă transfer la alta școală profesională dar cu alt profil, reiau / refac clasa a 9a"?
Cu o diplomă de jurist din România se poate lucra în alte țări ale Uniunii Europene?
Buna, am înțeles că la 140 de absențe se închide note in catalog și nu îți mai poate pune note și rămâi repetent de la diriga mea, îmi puteți spune cei care au avut sau au mai multe absențe...? (mai mult)
Va salut, am întrebare, ce vrea să zică acest om în video asta că nu înțeleg limba și nici la ce vrea să facă referire...https://www.instagram.com/reel/DF4riZvNQXC/?igsh=bHBvamNqMTYxeDZh uitati-...? (mai mult)
Pot rămâne repetent daca am peste 120 de absențe motivate medical?
Va salut am o mare dilema deci cumva un deal poate fi mâncat de cârtițe? In acest episod personale vorbesc serios? https://www.facebook.com/share/r/1BYSKsnetT/
Va salut am o întrebare dacă donezi sânge poți avea complicații? Gen probleme cu inima sau 1nfarct miocardic din cauza nivelului scăzut de sânge în organism?
Va salut am o mare dilema deci cei care făceau lobotomie, după ce se termina procedeul persoana respectiva mai putea vedea cu ochii? Daca le era străpuns creierul nu deced@u?
Sunt clasa a 7- a si ma distruge psihic matematica. Sunt navetist, ma trezesc la 5 in fiecare zi si ajung acasa pe la 17- 18. Sunt foarte obosit cand ajung acasa si nu mai am niciun chef sa invat, in...? (mai mult)
Se poate să rămân cu media neîncheiată in mijlocul modului daca am peste 120 de absente motivate medical sau mai mult? Răcesc foarte repede și sunt zile in care merg răcită și tot strâng multe...? (mai mult)
Cum se zice la femela pestelui? Pestoaica?
Va salut are șanse cineva din cl sa rămâna repetent la muzica? Am un coleg ce astăzi să ales cu nota 2 fix 2 i- a pus pentru motiv că nu are caiet și că mesteca o gumă ce ou avea din pauza au...? (mai mult)
Va salut am o întrebare, deci daca eu am 2 l sânge, o persoana de 2m va avea aceeași cantitate? Dar o persoana obeza sau voluptoasa musculoasa gen Arnold Schwarzenegger în tinerețe? Un copil abia...? (mai mult)
Daca la o materie am media 8, 2 se rotunjeste la 8, 5 sau 9? Dar daca am 9, 1 se rotunjeste la 10?
AJUTOR! Sunt clasa a noua, vreau sa ma transfer la alt liceu la final de an, dar nu reusesc sa gasesc nicaieri pe internet media ultimului elev promovat de la scoala centrala, unde vreau sa ma transfer....? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
petroneladiva882882 întreabă:
IonelFlorianUrzica întreabă:
BitchInRedDress întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Tu stii?
Care e cel mai lung fluviu? Cat poate sari un cangur? Ce-ti poti rupe daca stranuti prea tare? Tu stii?