Vrei s? ?i dezvol?i gndirea critic? ?i abilitatea de a ?ine un discurs argumentat? Oferim o invita?ie la cursul practic de debate pentru adolescen?i.
Cei mai activi useri din categoria Educaţie şi Cultură Generală pe 28 Martie 2025 sunt:
Cum poti obtine o bursa de studiu in Italia fiind cetatean roman?
Sunt curioasă dacă se poate învăța la Biblioteca Națională. Caut un loc unde să mă pot concentra. Am văzut postări mai vechi care spun că este posibil, dar aș vrea să știu dacă acest...? (mai mult)
Bună! Am nevoie de puțin ajutor. Luni am dat simularea la romana, care a fost ușoară, insa, emoțiile si- au spus cuvântul. Ideea e ca am rezolvat decent subiectele per total, dar răspunsurile...? (mai mult)
Sunt clasa a8a și dau evaluarea națională și nu știu cum să fac compuneri deloc(doar la rezumat și compunere libera mă mai descurc in rest nu prea)dar In schimb sunt elev bun de nota 9 și vreau...? (mai mult)
Buna ziua! Aș dori un mic ajutor, dacă se poate. Am dat luni simularea la romana (cls a 12 a) și sunt nesigura în legătură cu anumite răspunsuri. Am fost extrem de emoționată și nu m- am putut...? (mai mult)
Despre ce sa fac reclama am tema si nu stiu dau funda
Salut TPU am și eu o întrebare sunt clasa a 8a și dau evaluare națională, iar la romana am emoții la subiectul 2 (la gramatica și celelalte chestii rar greșesc)pentru că nu știu cim sa fac compunerile.mai...? (mai mult)
Salut TPU sunt clasa a 8a și vreau să intru la mate info la mine in oraș unde mediile de obicei sunt de peste 9, 30- 9, 40, iar eu la mate sunt un elev de nota 9 iar la romana la fel îmi puteți ...? (mai mult)
Buna.vreau sa dau la drept, la fara frecventa.Imi poate explica cineva care a fost acolo si stie cum este de invatat, cat se greu este, cand se duce la examene si cum se organizeaza? M am uitat pe site-...? (mai mult)
Bună! ???? Fetita mea urmează să termine clasa a IV- a și își dorește să meargă la Liceul de Artă „Octav Băncilă" din Iași, la secția Arte Plastice. Aș vrea să aflu mai multe informații...? (mai mult)
Care sunt materiile din care se dau diferențe in a 9 a la profil economic? Sunt pe profilul Protecția Mediului si vreau să mă transfer din a 10 a la economic.
Facultatea de Sociologie si Psihologie Stiintele Educatiei Specializarea Pedagogie ce pot sa devii?
Buna TPU, este corecta propozitia,, Dorinta de te-a tine-n brate"?, ar fi trebuit sa scriu,, Dorinta de-a te tine-n brate"?
Dacă ești la școală specială poți sa dai la poliție?
Cum se organizeaza admiterea la facultatile de arte de stat din Romania? (in special in cluj, Iasi si Bucuresti). as vrea sa ma duc la aceasta facultate pe arta digitala (ilustratie si animatie 2d), ...? (mai mult)
Cum este organizata admiterea pentru facultatea de informatica in Iasi, cluj si Bucuresti? sunt inca pe clasa a 10a dar pun parintii presiune pe mine sa fiu documentata
Foaia matricolă primită la terminarea liceului este pe parcursul a toți anilor, nu? Indiferent dacă schimbi licee. Este la fel de importantă ca bacul atunci când te înscrii la o facultate, sau...? (mai mult)
Va salut am o mare dilema deci de ce daca tata a învățat limba rusa in scoală, a spus că nu stie sa mi traducea acest cântec, după spusele lui acesta nu ar fi in rusa ci in germana, este adevărat?...? (mai mult)
Ce premiu iau dacă la județeană la istorie la a11a am luat 85.5 puncte cu locu 7 pe județ și am fost 26 din județ dar 24 prezenți
Salut! Mâine am simulare la geografie și nu am învățat nimic, legat de exercițiile cu comparațiile, cum le pot învățată logic fără să le tociesc? Atât la Europa cat și la România. ...? (mai mult)
Hermann Ebbinghaus a constatat că există de obicei, o pierdere foarte rapidă a reamintirii în prima oră, urmată de a pierdere puțin mai lentă, astfel încât după nouă ore, aproximativ ...? (mai mult)
Salut, voiam sa intreb daca este vreo posibilitate sa schimbam profesoara de informatica daca majoritatea clasei (24/ 28 de copii) sunt de acord sa fie schimbata avand in vedere ca 3 dintre acei 4 copii...? (mai mult)
Sunt a 10-a și doresc să dau la Medicină la București. Vreau să mă pregătesc, dar n-am nicio idee cum să încep și pierd timpul aiurea din cauza asta.
Va salut ce telefon este acesta? https://photos.app.goo.gl/uK8gXUXnrRqnF8uD7 nu am găsit informații despre el pe net, adică ce model, cum se numește etc...
Cum as putea sa devin mai deștept? Ce ar trebui sa fac sau sa iau? Spun asta deoarece vad o grămadă de oameni realizați care au terminat liceul și ș- au găsit un loc de munca și sunt la casa lor...? (mai mult)
Salut fratilor, am o problema, ma puteti ajuta?! Am un prieten care m- a intrebat ce inseamna Mediul Rural, Urban si Suburban si daca la noi in tara exista asemenea?! Va rog foarte frumos sa imi...? (mai mult)
Care ar fi echivalentul în română a zicalei "too many cooks spoil the broth"?
Are voie profesorul sa ma asculte din alte lectii in afara de lectia de zi atunci cand nu m-a anuntat ca ma asculta si sa imi treaca nota mica?
Recent am finalizat studiile la Facultatea de Științe, specializarea Geografie, și îmi doresc să profesez în învățământ, ca profesor. Nu prea gasesc online acest modul pe specializarea mea...? (mai mult)
Ce trebuie să învăț la subiectul III, pentru bacul de la română dacă sunt la un profil tehnologic?
Va salut, cum funcţionează clonarea? Ce înseamnă clonarea ADN Şİ ARN? Adică ce se întâmplă mai exact (vreau sa imi explicativ in termeni cat mai simpli ce si cum se face, nu- mi trebuie la...? (mai mult)
Maine am simularea la romana si am câteva întrebări care au trecut prin perioada asta: - pot sa rezolv subiectele în ce ordine vreau eu, de exemplu pot să încep direct cu subiectul 2? - la...? (mai mult)
Buna TPU. Am si eu nevoie de niste lamuriri, va rog. Anul acesta o fata cu nevoi speciale(autism cu limbaj deficitar) va sustine Evaluarea Nationala si o voi insoti in ambele zile de examen. Si voiam ...? (mai mult)
Buna, sunt in a 7a dar la anul, după clasa a 8a doresc sa intru la liceul de arte Victor Brauner din Piatra Neamț.Cu ce medie se intra acolo și ce probe se dau daca eu doresc la profilul de arte...? (mai mult)
Cum se sustine mai exact bacul la fizica, profilul tehnologic? Gen, m-am uitat la subiecte si is 4 capitole. Se da din toate alea? Sau gen, alegi unul/ două?
Hello! Pentru noi astia mai batrani :)), stie cineva unde putem sa vedem rezultatele de la BAC din anul 2014? Inainte era ceva de genul: http://static.bacalaureat.edu.ro/2014/rapoarte/ dar nu ...? (mai mult)
Salut, am terminat liceul anul trecut în iunie 2024, nu am dat bacul iar când am terminat am primit doar o diplomă albastra pe anul 2023/2024 și foaia matricolă, diploma oficială de terminare...? (mai mult)
De unde pot face rost de o diplomă de 12 clase sau ceva de genul ca am terminat 12 clase
Ce părere aveți despre Nicușor D, ar fi un om de încredere? Ar avea potențial să iese din primul tur? Din cate am înțeles ar fi niște nereguli, se zvonește că dânsul are legătură cu cineva...? (mai mult)
Am o dilema, sunt in clasa a 8- a si trebuie sa- mi aleg liceul.Primul liceu e cel mai bun din oras si as avea sanse sa intru, doar ca în clasa a 5 a si a 6 a am fost la o scoala din sat si am pierdut...? (mai mult)
Buna, stie cineva daca pot lua bursa de merit avand in vedere ca sunt prima cu media cea mai mare si fara restante semestrul acesta, dar am refacere de materie din anul trecut?
Dacă fac un group chat în Teams pot ascunde/șterge mesajul cuiva fără sa scrie ceva gen "acest mesaj a fost sters"?
Vă rog frumos dacă aveți amabilitatea de a ma ajuta si pe mine cu completarea unui chestionar despre marketingul digital. Menționez că îmi este necesar pentru disertație. Vă mulțumesc!...? (mai mult)
Va salut am o mare dilema deci daca intr- o cutie pui 2 cuie unul ruginit si unul normal, cel ruginit ii va transmite rugina celui normal? Dar daca nu le pui unul peste altul, ci le pui la o distanta ...? (mai mult)
Salutare TPU, ca elev al unui liceu, care este ora maxima la care poți sta la liceu, legal vorbind? Eu sunt în clasa a 11- a iar săptămâna viitoare sunt simulări pentru bacalaureat, 3 zile termin...? (mai mult)
Salut! vreau sa dau admiterea la FMAM carol davila pentru asistenti medicali generalisti, dar nu stiu exact ce capitole trebuie invatate din corint. am inteles ca nu trebuie sa le inveti pe toate si sa...? (mai mult)
Hey. Dacă fac licenta la specializarea Economie și Afaceri internaționale, pot sa fac masterul in contabilitate? Menționez că la aceasta specializare am făcut Contabilitatea financiara, plus la...? (mai mult)
Salut.Cum pot sa scap de practica la anul 3 la modulul psihopedagogic? Am inteles ca cei care au un job nu au obligatia de a face practica, mai sunt si alte exceptii?
Cei care v-ați transferat de la un alt profil pe științe ale naturii, ați dat niste diferențe? Dacă da, din ce anume? Va rog, răspundeți repede! Am mare nevoie să știu
Ce materii sunt pe științe ale naturii? Dar pe științe sociale? Și bacul cam din ce îl dai? Vă rog, răspundeți.
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
alfons2390 întreabă:
Celestina83 întreabă:
Burducea_Alex_1996 întreabă:
iulian0717 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Breaking Bad
Cat de bine cunosti serialul Breaking Bad? Descopera acum :)