| Curiosul999 a întrebat:

Va salut am o mare dilema deci care este treabă cu android stok? De exemplu un telefon Nokia Xre 20 sau G42 ar rula android stok (așa am auzit că rulează android stok pe android one ) sau un Google pixel 6 pro 9 pro rulează android stok? Este adevărat că android stok este acel android nemodificat? De ce multi spun că nici dispozitivele Google pixel nu rulează android stok daca logic că sunt produse de google și nu e modificat mai nimic la ele.eu am Samsung Galaxy S22 simplu ce versiune îmi rulează de ce telefoanele Samsung nu sunt considerate a fi capabile să ruleze android stok?

2 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Google Pixel ruleaza un Android special pentru Pixel.

Nokia/HMD ruleaza Android One. Mie-mi place: condițiile de folosire a Android One de catre producatori sunt severe si nu admit bloatware. Producatorul are dreptul să instaleze cel mult cinci sau sase aplicatii drept reclame la aplicatiile respective si nu are voie să afiseze reclame pe aparat. Daca Google Chrome afiseaza reclame, asta e treaba websiteului pe care-l accesezi, dar Nokia/HMD n-au dreptul sa afiseze reclame pe mobilul tau.

| Goete a răspuns:

Cu Androis stock ai avea un telefon care ar functiona rau, nu ar fi optimizat si nu ai putea nici face plati cu telefonul, de exemplu