| Curiosul999 a întrebat:

Va salut am o mare dilema deci Irlanda face parte din UK? Este condusă tot de regele Charles al lll- lea? De ce cele 3 sau 4 tari au nume diferite dar sunt conduse de același rege și este vorbită aceiași limba? De ce nu s-au unit pentru a forma o singura țară (de exemplu cum s-au unit Transilvania Moldova și Walahia formând statul Romania? ) de ce deși sunt in același regat aleg sa fie distanțate?

Răspuns Câştigător
| gugugugu a răspuns:

Irlanda este un stat diferit de Irlanda de Nord.
Irlanda -este stat independent, nu are legatura cu Marea Birtanie si are capitala la Dublin.
Irlanda de Nord face parte din Marea Britanie si are capitala in Belfast. Cele 4 state componente ale Marii Britanii sunt: Anglia, Tara Galilor, Scotia si Irlanda de Nord. Sunt 4 tari, nu una, insa actioneaza ca un singur stat. Acel singur stat are capitala la Londra. Fiecare din cele 4 state au de asemenea, propria capitala. Similar cu SUA, spre exemplu. Sau alt exemplu Judetele la noi au capitala de judet, dar avem si capitala Bucuresti. Cam asa ceva.

| Curiosul999 explică (pentru gugugugu):

Merci mult că mai lămurit mâine o să știu cu siguranță

| Curiosul999 explică (pentru gugugugu):

Ți-am trimis o cerere de prietenie dacă vrei o poți accepta noapte buna și merci încă odată

8 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Fiind un stat SUVERAN, cu sistem politic Republică parlamentară, rezultă că nu ai nimerit.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Irlanda

... pentru a nu mai fi dileme

| Curiosul999 explică (pentru sierra1):

Nu tu nu ai nimerit întrebarea eu am întrebat cum este posibil că 3 tari să aibă capitale diferite ( de exemplu Londra Dublin și Edinburgh) dar sa formeze o tara suverană UK care este una singura? Deci in concluzie care este capitala UK? Că dacă ar fi sa o luam logic ar avea 3 capitale Dublin Irlanda Londra Anglia și Edinburgh Scotia eu asta nu înțeleg cum este posibil că dacă de exemplu scriu pe net care este capitala UK îmi dă pe Wikipedia că e Londra la fel și dacă scriu care este capitala Scoției îmi dă Edinburgh și asta mă bulversează pe mine sa nu mai vorbim de faptul că eu nu înțeleg cum o țară suverană poate fi formată din mai multe țări suverane asta mie neclar sincer am tocit toată ziua azi și tot mi-e neclar nici nu știu ce o să fac mâine la test dar spre da mă lămurești te rog frumos mă bazez pe tine nu mă dezamăgi chiar nu înțeleg de pe Wikipediacrying crying crying

Uite eu asta nu înțeleg spune clar din ce țară este format UK" Regatul Unit este format din patru țări—Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Ultimele trei au administrații autonome, fiecare cu puteri diferite, cu sediul în capitalele lor, " (bun până aici mie clar dar de aici mă duce in ceata ) "Regatul Unit al Marii Britanii cunoscut sub numele de Regatul sau Marea Britanie (în engleză Great Britain sau doar Britain), este o țară suverană din Europa occidentală. " Cum ar putea un regat sa fie o țară suverană care la rândul ei e formată din alte 4 sau 3 tari și după dacă caut capitala UK îmi dă asta " Londra este capitala și cel mai mare oraș atât al Angliei, cât și al Regatului Unit, " dar daca caut capitala Scoției îmi dă asta " Dublin este capitala și cel mai mare oraș a Irlandei, " adică dacă o luăm logic UK ar trebui sa aibă 3 capitale?

Te rog frumos sa citești întrebările poate mă mai poți ajuta merci mult seara frumoasa îți doresc! Pupici!

| sierra1 a răspuns (pentru Curiosul999):

"| Curiosul999: deci Irlanda face parte din UK? "

te rog la fel de frumos citește răspunsul, cred că n-ai ințeles ce ți-am trimis

| sierra1 a răspuns (pentru Curiosul999):

Irlanda, după cum ar fi trebuit să observi, NU e una singură

https://ro.wikipedia.org/wiki/Divizarea_Irlandei