| Curiosul999 a întrebat:

Va salut, ce funcție are piesa TAPIC ENGINE de pe iPhone, si de ce nu regăsim o piesa asemănătoare si pe telefoanele android?

2 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Si telefoanele android au asa ceva, doar ca il numesc altfel. Referitor la ce spune NLS este cam pe acolo dar nu este chiar cum spune el.
Acest sistem a fost inventat nu de cei care au facut telefoane cu andorid, nici de Apple, a fost inventat mult inainte ca teleofanele mobile sau celulare sa apara.

Asa ca Apple desi n-a fost primii care au pus sistemul asta pe un telefon,, au foast altii intr-adevar inaintea lor care au pus, dar era ceva rudimentar, nu se putea compara ce era inainte pe mobile, cu cea pus Apple in 2015.
Deci Apple a luat sistemul asta si la facut sa functioneze cit mai bine.
Este meritul lor ca au reusit, apoi cei cu telefoane android iau copiat pe Apple, au imbunatatit si ei sistemul asta pe telefoanele lor.

Deci daca NLS vrea sa ne arate ca Apple a copiat de la android, uite ca greseste, este tocmai invers, Apple sunt cei care au imbunatatit axcest sistem si l-au adus la nivelul care este acum, ioara cei cu andorid au trebuit si ei sa faca la fel, altfel ramaneau in urma.

Deci Apple nu a luat si a achimba putin, asta e ca au luat sistemul si la perfectionat sa poata fi folosit, ca de afr fi ramas la nivelul care era folosit pe andoid, nu maio era nimeni curios de asta.

Dar asa sunt unia, trebuie sa spuna ceva de rau de concurenta laughing care foloseste android spune ca ei au facut si dres, insa adevarul este asta ce ti-am spus eu aici.

Poti si tu sa cauti aceste informatii, de aia ai telefon, ai internet, incepe sa inveti sa le folosesti si la altceva, sa stii sa te descurci, sa nu mai depinzi de altii, cand vrei sa afli ceva.

| NLS a răspuns:

Dispozitivele Android au avut asa ceva cu mult inainte de iPhone.
Doar ca se numeste haptic feedback, si se refera la un motoras care genereaza niste vibratii.
Apple a luat tehnologia haptic feedback si a schimbat-o putin, apoi a denumit-o altfel.

Motorul din tehnologia Taptic foloseste un motoras liniar cu bobină mobilă (LRA - Linear Resonant Actuator),
in vreme ce motorasele ERM (Eccentric Rotating Mass Motor) folosite pe Android sunt mai clasice: motorasele sunt conectate la niste discuri excentrice ce prin rotire produc loviri, si implicit vibratii.

Pe telefoanele Android de top se folosesc tot motorase LRA (Linear Resonant Actuator), adica acelasi lucru cu Taptic-ul merelor muscate, doar ca pe Android si-au pastrat denumirea (haptic engine).