Curioșii mor repede. De aia!
Ce vrei să zici prin "persoane netradiționale"? Te referi la delfini?
Persoane cu caracter sexual nedefinit clar, exista.
Problema este in felul urmator:
Religiile definesc casatoria ca legatura dintre barbat si femeie, cu scopul de a crea urmasi (copii).
In cazul cuplurilor intre doua sexe identice (sau indoielnice biologic) nu se poate vorbi despre casatorie, fiindca nu pot face urmasi. Iar in cazul adoptarii unui copil, un asemenea cuplu nu poate invata copilul despre functiile barbatului si femeii intr-o casnicie adevarata!
Ca urmare, putem doar sa vorbim despre un cuplu, si in nii un caz despre casnicie!
Si catolicismul si ortodoxia sunt 2 ramuri ale crestinismului.
Ce-ai vrut sa spui cu "daca vorbeam de tarile catolice mai era cum mai era"? Crezi ca ei nu sunt stricti sau cum? Toate religiile sunt stricte cand vine vorba despre procreere, familie si cresterea generatiilor urmatoare.
Dar una sunt cutumele religioase, alta e legislatia unei tari. OK?
Nu sunt interzise relatiile intre persoane de acelasi gen pentru ca ar fi discriminare.
Acest tip de relatii sunt de cand lumea, dar acceptate tacit de societate deoarece nu produc urmasi. Asa ca de ce sa te agiti pentru nimic?
Agita-te cand vine vorba sa intemeieze familii, ca acolo devine o problema.
https://www.activenews.ro/......una-129372
Confunzi țările conservatoare din motive religioase cu dictaturi religioase.
Din cate am inteles in emiratele Arabe Unite nu sunt acceptate acolo au pedepse aspre
In primul rand Romania e stat laic, nu e stat ortodox. Cine amesteca religia cu politica ajunge la dictaturi grave. In al doilea rând e democrație și nu poate fi interzis ceva doar pe motiv că nu îți place ție.
Romania nu are oficial o religie de stat. Chiar daca aproape toți locuitorii sunt ortodocși, tara este una laica și legile date nu țin cont de religie. Chiar daca uneori religia are influență în luarea deciziilor de stat, Romania nu este o teocrație și astfel, legile date pot sa fie contrare Bisericii.
În multe tari catolice este interzis avortul! În Mexic este permis doar în câteva state, fiind interzis în tari precum Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Venezuela, Ecuador, Peru, Bolivia, Paraguay, Chile, Republica Dominicană, Trinidad și Tobago, Guinea Ecuatorială, Filipine și Andorra și permis parțial dar refuzat de mulți doctor în Columbia, Argentina, Cuba, Puerto Rico și Spania! Este interzis în multe țări catolice din Africa iar în tari ortodoxe este legal, Rusia, Ucraina și România fiind printre primele țări cu cele mai multe avorturi!
Toate aceste tari sunt laice.
Si da, ni se pare normal. Dogmele religioase nu au ce cauta in legislatie.
E adevarat ca, in conformitate cu prevederile Constitutiei este un stat laic. Dar asta doar pe hartie. Nu vezi conducatorii nostri cum se intrec la pupatul moastlor si mersul la biseica? Iar cand depun juramantul, care este ultima propozitie? "Asa sa-mi ajute Dumneu! Si isi fac cruce. Nu exista inaugurari sau alte sindrofii la care soborul de preoti sa nu fie prezent.
Biserica se baga in multe probleme ale statului. Un exemplu este referendumul pentru familie. Are o patura de oameni bigoti care se expun pentru a face propaganda, iar mass-media le tine isonul. Noroc cu generatia tanara, dar nu numai, ca le-a dat peste nas.
In primul rand, relatii homosexuale au existat de cand lumea. In Grecia antica, homosexualitatea ere legalizata. Un tanar care nu era luat in armata si sa fie "fetita" unui militar cu experienta, era considerat o paria.
In al doilea rand, sa stii ca in Rusia relatiile homosexuale nu sunt acceptate. Nici la noi nu sunt acceptate in public. Nu sunt interzise, dar nu sunt acceptate, iar statul, prin organele lui, nu ia masurile neesare in acest sens.
Da, desi am familie si copii, consider ca normale relatiile inttre persoane de acelasi sex. In anii tineretei eram si eu impotriva homosexualitatii. Studiind problema si stand de vorba cu mai multe persoane de aceasta orientare, mi-am dat seama ca gresesc si acum accept aceste relatii. Sunt pentru familii monosexuale.
"La Steaua care a rasarit" te trimite la declaratia unei persoane care a trait intr-o familie de homosexuali. Dar ea nu se gandeste cate familii monoparentale exista si in care cresc copii. In acestea ce se intampla? Declaratia unei persoane este ca in zicala: Cu o floare nu se face primavara.
Ea crede ca in casele de copii orfani, unde homosexualitatea este in floare, se primeste o educatie mai buna decat intr-o familie cu persoane de acelasi sex?
Nu am putut sa scriu la postarea ei, deoarece m-a blocat, ca e o persoana care nu accepta criticile. Si mai are si vreo trei conturi.
bogdannn114 întreabă:
alexandrahvf întreabă: