| Curiosul999 a întrebat:

Va salut de ce unele masoni au un stergtor in spate, si unele nu? La fel de ce modele de la Mercedes aveau stergatoare si pentru faruri, si cele din prezent nu mai au, de ce au fost eliminate?

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

E vorba de cum E poziționată luneta. La unele mașini nu rămâne nici apa nici mizeri pe luneta sa fie nevoie de ștergător.

| sierra1 a răspuns:

"de ce unele masoni au un stergtor in spate"

ai circulat cu vreuna ce are așa ceva dar nu-i funcționa (defect sau că nu vrea șoferul)?

| Curiosul999 explică (pentru sierra1):

Îmi cer scuze pentru cuvântul gresit, trebuia sa sscriu maşini, dar auto corectorul mai enervează rău eu sa zicem ca scriu ceva, iar el mi sutocorecteaza si îmi pune altceva, ce e total gresit, numai când am nevoie de ajutorul lui gen la cratime, virguli si expresii nu ma ajuta, mi cer scuze, pentru greseala facuta

| sierra1 a răspuns (pentru Curiosul999):

Revin: ai circulat cu vreo mașină ce are stergtor in spate dar nu-i nu-i funcțional (că e defect sau că nu vrea șoferul)?

| gabicoo a răspuns:

Masonii poartă șorțuleț nu ștergătoare. Dar pentru tine e o chestie greu de priceput.

| Curiosul999 explică (pentru gabicoo):

Îmi cer scuze pentru cuvântul gresit, trebuia sa sscriu maşini, dar auto corectorul mai enervează rău eu sa zicem ca scriu ceva, iar el mi sutocorecteaza si îmi pune altceva, ce e total gresit, numai când am nevoie de ajutorul lui gen la cratime, virguli si expresii nu ma ajuta, mi cer scuze,

| wildthing a răspuns:

Prezenta stergatorului in spate cred eu ca are legatura cu aerodinamica. De obicei masinile cu luneta cu un unghi de inclinare mai apropiat de verticala, cum ar fi cele SUV, hatchback, estate/wagon au stergator in spate...pe cand cele sedan/saloon nu au. Cand luneta e mai apropiata de verticala, stergatorul e mai protejat de fluxul de aer, pe cand la un sedan de exemplu, e mai expus, ceea ce ar putea cauza vibratii sau chiar ridicarea lui de pe luneta la viteze mai mari.
La stergatoarele pentru faruri nu stiu de ce au renuntat. Probabil ca au considerat ca nu sunt atat de utile incat sa merite efortul/costul dotarii masinii cu asa ceva.

| Curiosul999 explică:

Îmi cer scuze pentru cuvântul gresit, trebuia sa sscriu mașini, dar auto corectorul mai enervează rău eu sa zicem ca scriu ceva, iar el mi sutocorecteaza si îmi pune altceva, ce e total gresit, numai când am nevoie de ajutorul lui gen la cratime, virguli si expresii nu ma ajuta, mi cer scuze,