| AcelEmi a întrebat:

Va salut, oameni faini!

Cum e bacul la geografie? poti invata de un 9 intr-o saptamana, avand mai mult decat bazele?

Vreau si eu niste ponturi pentru a prinde logica geografiei mai bine, mai ales la exercitiile alea cu comparatii sau asemanari. FUNDA

Mersi!

Răspuns Câştigător
| George989898 a răspuns:

Ai sanse destul de mari sa iei o nota mare, dar depinde numai de tine. Eu hartile le-am invatat numai jucandu-ma jocuri cu raurile Romaniei, orasele Romaniei, relieful Romaniei, orasele europei. Sunt doua site-uri foarte bune unde poti sa inveti pentru bac : geografilia si profu de geogra. La punctele A, B si C mai e important sa stii ca in Finlanda sunt lacuri glaciare, ca Islanda e o Insula vulcanica, ca vulcani activi se mai gasesc si in Italia, sa stii unde se afla Mare Nordulu(unde se exploateaza petrol si gaze), Marea Baltica, Marea Meditareana si restul. Sa mai stii si fluvile care strabat orasele-capitala, dar si pe cele mai importante. Gasesti pe nenumarate harti cu fluviile, relief, clima europei.La comparatii, la subiectul cu Europa, trebuie sa stii tipurile de clima (astea le inveti dupa harti ca sa stii statele ), sa mai stii si in ce vanturi bat in anumite zone, temperaturile medii ale tipurilor de clima, precitipatiile medii(optional). La Romania trebuie sa stii sa identifici formele de relief pentru a face comparatii legate de altitudinea maxima, modul de formare, tipul genetic de relief. Subiectul III e mai usor trebuie sa stii niste formule usoare ( pe geografilia le gasesti). Si cel mai important sa stii 2-3 forme de relief, tari vecine, orase, fluvii, ramuri industriale pentru urmatoarele tarii: Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Grecia, Portugalia, Austria, Marea Britanie, Franta, Spania, Italia si Germania.

2 răspunsuri:
| chioscuta a răspuns:

Daca stii hartile ai nota 7 asigurata, mai invata si tu orogenezele, resursele si ai luat 9.

| Albinuța767 a răspuns:

Fa scheme cu ce sti aproape ști și deloc. Învață hărțile foarte bine. Și că schema care ți-am spus,-o