Daaa, sigur că viermele este mamifer. Și nu orice mamifer... Face parte chiar din familia primatelor, cu degetul mare opozabil, cu mamele pectorale și cu creierul foarte dezvoltat.
Tu până la urmă câți ani ai?
Am facut niste cercetari si se presupune a fi mamifer. Pentru ca aparent pot fi gestanti pana la 15 luni cu puii inauntrul lor. Si cum mamiferul este animalul care naste pui vii...
Da,naste pui vii si trebuie sa i hraneasca cu lapte, ca sa fie mamifer. Cum este delfinul. Iar in cazul viermelui nu cred asa ceva.
Orice animal naște pui vii, că nu îi naște morți și apoi reînvie.Alta e trăsătura mamiferelor, aia cu laptele în principal.
Definiția mamiferului este că-și hrănește puii cu lapte.
Dacă criteriul pentru a fi mamifer ar fi viviparitatea, atunci și viperele ar fi mamifere.
Daca zici tu.
Nu chiar orice animal. Altele depun oua, ce practic nu are dezvoltat puiul pana cand nu eclozeaza. Si acele animale se numesc, reptile, pasari, insecte...
Tu când spui că mamiferele nasc pui vii și atât înglobezi cam toate animalele, pentru că sunt reptile, pești, posibil și acest vierme, care nasc pui, dar nu îi hrănesc cu lapte, iar pe de altă parte sunt câteva mamifere care depun ouă din ce știu eu, dar hrănesc cu lapte puii.Deci e impropriu să spui că mamiferele nasc pui vii și atât.
Eu am presupus asta dupa ce am citit articolul despre acest vierme. E posibil sa-l hraneasca cu lapte, sau e posibil sa fie denumit mamifer printr-o exceptie anume. Nu prea gasesti foarte multe date despre acest vierme. Intr-adevar, ca nu stiam ca e obligatoriu sa si alapteze specia respectiva ca sa fie numita mamifer. Eu stiam din ce tineam minte de la biologie cand invatam despre mamifere. Posibil sa fi uitat partea cu alaptatul.
Denumirea vine în primul rând de la glandele mamare, mameloane sau care e denumirea în latină, pentru că asta e trăsătura principală.
Multumesc pentru explicatie, am aflat si eu ieri cand am cautat definitia cuvantului.