| PussicatDolls a întrebat:

Voi ce`ati alege? happy Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii sau Facultatea de Actorie si Film? Justificati. love struck Multumesc! happy

4 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Dragă prietene, probabil că încă eşti elev. Pentru a încerca către una din aceste două facultăţi trebuie să fii tu convins că ai vocaţie pentru aşa ceva. Mă întreb dacă, pînă acum, ai fost în prea multe situaţii de a te produce cît de cît pe o scenă, sau dacă ai scris măcar cîteva articole. Dacă crezi că nu ai cît de cît chemare pentru aşa ceva mai bine nu încerca. Altceva... La Facultattea de actorie se intră foarte- foarte greu. Unii au încercat de 7 - 8 ori pînă au intrat. Cel mai adesea se impun cîţiva ani de pregătire cu nişte actori consacraţi care au experienţă şi în latura pregătirii de candidaţi. Cît priveşte eventuala situaţie de absolvent... Aici sînt două situaţii. Ca actor trebuie să ai şansa de a te lansa în spectacole şi filme încă de pe băncile facultăţii. Locurile prin teatre se ocupă după examene serioase şu cu pile puternice.
Şi chiar şi odată ajuns, şicanele, mizeriile de culise, pîra, delaţiunea, săpătura unul pe altul, sînt la ordinea zilei. Lupta pentru rol, pentru "ciolan" e aprigă. Dacă te crezi tu mai căpos şi mai puternic decît alţii pentru a te afirma... n-ai decît să te avînţi.
Pe de altă parte, a fi gazetar, cel mai adesea e o muncă ingrată. trebuie să fii mereu la cheremul unui patron, şef şi trebuie să-ţi calci mult pe conştiinţă, să faci multe compromisuri pînă să poţi ajunge să scrii ceea ce crezi tu că vrei. Articolele se scriu numai la comandă, aşa după cum vrea patronul. Să scrii despre X că trăieşte cu madama cutare, chiar dacă eşti convins că el nici nu o cunoaşte. E prea multă mizerie şi mîrşăvie în această meserie.Dar şi un lucru foarte important. În ziua de azi, nimeni nu-ţi garantează că odată intrat în pîine tot de aici şi ieşi la pensie. În zilele noastre ceea ce se numeşte TEATRU ca instituţie e ceva foarte nesigur. Fonduri de la stat nu prea ma sînt şi viaţa e cumva boemă dar slariile nu prea mai vin şi care vin sînt destul de mici.
E vorba de muncă nenormată. uneori nu faci nimic două - trei zile. alteori poţi fi "în marş" preţ de 4 - 5 zile, nedormit, numai cu ţigări, cu cafele, pe drumuri, cu alergătură. Ori de ziar ori de radio, ori de TV, munca este foarte grea. Am cam încurcat eu nişte rînuri dar se înţelege!

| trăncănici a răspuns:

Alege în funcţie de cum ai vrea tu să te vezi:Alergînd cu întrebări, sau aruncînd cu bîrfe după vip-uri şi personalităţi, sau măscărici pe scenă şi in faţa camerelor de luat vederi şi nu pe bani mulţi din start?

| iuliafjsc a răspuns:

Eu am ales Facultatea De Jurnalism si Stiintel Comunicarii. La incept si eu am fost in aceeasi dilema; la ambele facultati admiterea e grea...insa de trei ani am vrut sa ajung la jurnalism, insa intre timp am oscilat intre litere, libi straine, SRI, film si actorie.
Intr-un final am ajuns sa dau admitere la jurnalism. Daca te pregatesti pentru asta, vreau sa-ti spun de la inceput ac vei avea oameni care te vor descuraja in fiecare secunda din zi si din noapte. Nu te lasa influentata! Ei si-au croit un drum, acum e randul tau.
Dupa cum ii spuneam, am ales jurnalismul. E minunat! Oameni extraordinari, colegi fantastici, care mai de care mai destepti...si sunt sigura ca generatiile viitoare le vor intrece pe cele precedene.
Am ales o data, iar acum sunt pusa in fata altei alegeri: jurnalism, PR sau publicitate. E extrem de greu...astept o minune!

Iti recomand jurnalism! Daca iti place sa te informezi, sa vi la cursuri, sa stii totul si sa vorbesti corect d.p.d.v. gramatical, FJSC te asteapta cu bratele deschise!

Mult succes la admitere!

big hug

| gugoasa a răspuns:

Facultatea de jurnalism