anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi ce parere aveti despre invatamantul din Romania?
Eu am 1 proasta. Acum, nu stiu daca la scoala la care sunt eu este exact asa sau si la alte scoli. Problema este ca majoritatea dascalilor fac in felul urmator : Desi elevul nu isi da silinta sa invete, daca raspunde intr-o ora si a stiut ( pentru ca el a dorit sa raspunda ) ii da 10, urmez eu cu mana sus la fiecare ora ( corect, la fiecare ora ) si imi da 9 + ca ii spun toata lectia. De ce? Multe persoane au spus ca le ofera 10, la cei care nu invata sa ii incurajeze. Ei bine eu sunt de parere ca nu merita incurajati, daca vorbesc in fiecare ora, comenteaza mereu dascalilor (desi nu au dreptate ) si nu invata, pentru ca ca nu vor, ( nu ca, nu au capoacitatea de a invata), sa li se ofere note mari. Sau daca invat o lectie ca pe o poezie mie mi se ofera o nota de 8 si la alta persoana, tot cu lectia invata ca mine ( precum o poezie) i se ofere 9. De ce? Sau la orele de sport spre ex. toti elevii cu note de 10, iar profesorul spune ( sa nu ii stric media, daca nu este bun la sport eu tot ii dau 10 ), ok eu nu sunt buna la mate ( si eu doresc 10, desi sunt de 7 ), din moment ce 1 este mai bun la mate sa aiba note mai mari, dar daca la sport nu este bun ( si din simplu fapt ca nu vine nici cu echipamentul ) sa primeasca 4, pentru ca si eu primesc 7 la mate nu 10. ( Probabil nu am dat un ex. foarte bun cu matematica, dar asa este indiferent de materie )!
. Sau la un corigent ii ofera dupa notele de 3, 2, 1 o nota de 10. Poftim?(probabil o sa spuneti ca a invatat, va spun eu nu a invatat :d, probabil stiti si voi asemenea cauze). Acum sper ca nu am suparat pe nimeni, dar invatamantul din Romania este la un nivel atat de slab ( eu am vorbit despre note si cam atat, dar pot sa fac lista si mai mare ). Intrebare : Voi ce parere aveti despre invatamantul din Romania? ARGUMENTATI! happy

8 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Mda. Uitandu-ma la cum scrii si la cata logica are ghiveciul asta pe care l-ai postat aici, chiar ca pot presupune ca la scoala ta nu prea va invata mare lucru.
Pe de alta parte, vad ca ai o parere foarte bizara despre ce inseamna sa inveti.
Tu chiar ai impresia ca dai pe cineva pe spate recitandu-i o lectie cap-coada?
Pana si un copil cu deficiente poate invata pe de rost un text. Asta nu inseamna ca a si inteles despre ce-i vorba in textul ala.
Nu impresionezi pe nimeni spunand o lectie ca papagalul. Ideea e sa demonstrezi ca ai inteles ceva din lectia aia. Nu e cazul tau, stai linistita.
Un profesor poate PUNE (nu "oferi") un 10 atunci cand un elev raspunde la o intrebare care cere logica, intuitie, creativitate. Papagalii nu iau note.
In ce clasa esti tu? Cred ca maximum intr-a VI-a.
Sunt multe probleme in invatamantul romanesc si nu cred ca ai tu solutiile. Sau, daca le ai, de ce nu ni le spui si noua? Sa nu murim prosti.

| ZOZOKid a răspuns:

Da, intr-adevar sistemul este execrabil. Cand eram in liceu, note se dadeau pe favoritisme. Sau la mate, aveam o profa care organiza tot soiul de excursii si tabere prin Viena pentru elevi ( bineinteles pe bani). Cine se baga sa mearga in excursii avea automat medie mare la mate. Pe deasupra, era moarta dupa dulciuri asa ca daca o serveai cu bomboane iti punea note mari. Toti corijentii luau la sfarsitul semestrului cate un 9 sau un 10 pentru simplul fapt ca veneau cu dulciuri pentru ea. Iar la capitolul predat era varza. Dicta teoria din carte ca la limba romana, fara sa resolve vreun exercitiu ca sa ne explice cum se face.
Acum sunt la facultate ( la stat) si este si mai rau. Am dat peste profesori care refuzau sa predea cursurile daca nu acceptai sa le cumperi cartile scrise de ei. Profesori care nici macar nu vin la cursuri, ne lasa sa asteptam pe holuri degeaba. De asemenea sistemul de predare este foarte prost. Practic, trebuie sa inveti totul singur, nu te poti baza deloc pe profesor.

| raluk27 a răspuns:

Aia care iau numai 10 fac meditatii

| c0ton a răspuns:

Asa ii viata pe la noi. Eu invat seara si dimineata si ghici cu ce m-am ales chiar din start? 5 la matematica, 6 la chimie, 6 la geografie, 9 la istorie (mai bun totusi adica foarte foarte bun).5 hai ca zic ca l-am mai meritat dar cei 2 de 6 in niciun caz eu la geografie stiu lectiile dar s-a intamplat sa pierd lectile fiind de serviciu neapucand sa mai copii lectia si nu ii intereseaza pe profesori de asta. La chimie 6 dar mi-a dat si greu oleaca adica am avut si o reactie chimica de descompunere de KClO care rezulta in KCL+ O degajat si avand catalizato dioxid de mangan la t grade celsius. Am facut reactia pana am ajuns la pasul cu chibritul si agitatia si am zis ca trebuie pus degetu deasupra (eu nu mai facusem asa ceva iar alti smecheri da) m-a trimis la loc 6. Iar la unu care a avut ceva usor foarte usor ca predatu lectiei Oxigenul si care s-a incurcat si nu a stiut de mai multe ori cred ca i-a pus 8 si nu a stiut nici faptul ca el intretine viata. Cam asta ii treaba dar sper sa se idreptateze lucrurile pana la urma

| 01rukia01 a răspuns:

Pai,aici nu e mereu chestia de incurajat, e de bani, se favorizeaza elevii, sunt tot felul de intelegeri si din astea, cel putin la mine asa se intampla
nu e nimic serios in scoala pe care o facem azi....deci concluzie:SCOALA E DE K K T

| Georgiana2505 a răspuns:

Se stie de multi ani ca sistemul romanesc e praf.In fiecare an, schimbari peste schimbari si in ziua de astazi exista foarte putini profesori in adevaratul sens al cuvantului. Se merge mai mult pe ''ochi dulci ''.
Mi se intampla si mie zilnic la scoala ca o profesoara sa favorizeze un alt coleg care pe romaneste face caterinca ora de ora insa nu i se face nimic, insa altuia, daca indrazneste sa comenteze imediat il asculta si daca nu stie ii pune 2 direct.
Sau mi s-a intamplat acum 3 zile la geografie, a intrebat cine doreste sa iasa in fata la harta sa prezinte ultimele doua lectii si am ridicat frumos mana, m-am dus i-am prezentat de la cap la coada lectia.Mi-a pus bine meritatul 10. Dupa care asculta din aceleasi lectii o alta colega care. Nu stia prea multe si totusi i-a pus 10 cu motivatia ca '' a observat ca e timida '' straight face.Nu cred ca e doar cazul meu, probabil se intampla mai in toate scolile din Romania. Nu inteleg de unde vine diferenta asta intre elevi.Toti ar trebui sa fim tratati la fel, si sa fim notati dupa cat invatam.

| bluuee a răspuns:

Tu esti revoltata ca profesorii, dupa parerea ta, nu noteaza corect. Asta nu inseamna ca esti in masura de a comenta despre sistemul invatamantului din Romania, pentru ca nu intelegi de fapt ce inseamna el. Te simti nedreptatita de profesori la notare, inteleg, dar nu cred ca ai reusit sa-ti formezi o idee despre ceva mai... mare. M-am saturat de copii care se uita la fragmente de stiri (cu parintii, pentru ca n-au alternativa) si au impresia ca si-au format opinii. Si nu esti atat de inteligenta cum ti se pare, crede-ma.

| lurixxx a răspuns:

Si eu sunt in aceeasi situatie. Eu raspund in fiecare ora la romana si nu imi pune nicio nota la oral si sunt copii care raspunt o singura data si le pune 10, dar nu vreau sa cometez deoarece conteaza foarte mult in Romania cine sunt parintii tai, ce cadouri faci...

Întrebări similare