| SecretLady a întrebat:

Voi cum ati invatat limba engleza? Ce metode ati abordat?
Ce site-uri (gratis) ati folosit?
Multumesc

Răspuns Câştigător
| Zartbitter a răspuns:

Cea mai rapidă metodă este imitarea. Cu siguranță ai câteva seriale TV în engleză pe care le urmărești cu plăcere. Urmărește din nou episoadele pe care le-ai văzut cu subtitrare în engleză (sigur găsești să descarci). Apoi, încearcă să urmărești episoade noi doar cu subtitrare în engleză. În ultimă fază, scapă complet de subtitrări și urmărește aceleași seriale, tot episoade noi, fără niciun fel de subtitrare.
Te va ajuta extrem de mult să înveți o limbă (oricare ar fi ea) urmărind-o în timp ce este practicată (adică vorbită de oameni în situații naturale).
Ca să-ți perfecționezi apoi tehnica, poți trece la studierea teoriei (gramatică, morfologie etc.) dar e mult mai important să o folosești și tu de câte ori ai ocazia: pe forumuri de internet în limba engleză, cu fiecare persoană care vorbește engleză etc.
Eu am învățat engleza acum 15-20 de ani urmărind filme la TV cu o bandă opacă montată pe zona unde ar fi fost subtitrarea în română. În același timp, am încercat să înțeleg versurile pieselor care îmi plăceau. Evident, în același timp am învățat-o și la școală. Dar cel mai mult m-a ajutat să-i aud pe alții folosind-o.

2 răspunsuri:
| monstrulet a răspuns:

M-am uitat la multe desene animate cand eram mic+ ce am mai invatat pe la scoala

| katy4ever a răspuns:

Poate te ajuta si acest sait http://adf.ly/7uLBy

Întrebări similare