Pai eu prima data fac asa:
- Imi stabilesc la ce sa invat prima data; de obicei invat prima data la romana, apoi la matematica, ca sa am timp sa ma ocup mai bine de ea.
♥ Deci la romana :
- Iti scrii pe o foaie schita fiecarei lectii.
- Citesti o lectie de 3-4 ori, apoi o spui singur/a.
- Incerci sa mai faci cateva exercitii de conjugare ( la verbe ), de analizat cuvinte, incerci sa iei un text si scrii figurile de stil, tot ce ai invatat tu sa faci pe el ( analiza, plan de idei, etc...)
- Dupa te relaxezi un pic ( nu e bine sa iti supraincalzesti creierul;)) ). Eventual asculti un pic de muzica linistita si incepi iar sa inveti;)
♥ La matematica :
- Iti scrii pe o foaie toate teoremele, regulile de calcul, toate teoria pe care o ai in caiet si dai la fiecare un exemplu.
- Apoi iti memorezi teoria. Te apuci frumos apoi si faci exercitii, recomand www.didactic.ro, e un site bun cu exercitii.
Succes! Ai incredere in mine, am dat pana acum ceva teze ( sunt in a 7-a );).
Aa, am uitat sa-ti spun ca e bine sa repeti din timp pentru teze ca sa nu iei nota mica. Poti incepe cu aprox. 3-4 zile inainte de o teza. Ceau!
Ma gandesc logic la ce am de invatat, apoi spun cu voce tare varianta mea logica, dupa o upgradez cu cea data de profesor, o repet din nou cu voce tare si rog o prietena sa ma asculte, dupa. Nu trebuie sa iei nici un Memoplus sau ceva de genu. Trebuie sa dormi mult, sa ai mintea limpede si sa ai vointa . Succes.
Rezolv mai multe exercitii (din urma) nu neaparat da cm asa bafta la teza fa cat mai multe exercitii