Eu citesc cu mare atentie, intai un subiect mai mare (7-10 pagini), apoi fragmente logice din acesta (de o jumatate de pagina, maxim trei sferturi). Dupa ce il citesc bine de mai multe ori, inchid cartea si imi imaginez ca il explic unor elevi si caut explicatii pentru tot ce zic, asa incat sa fie foarte logic si clar. Nu iau niciodata notite, invat in scris numai formule, teoreme, demonstratii, pe care le scriu de-abia dupa ce le-am retinut, ca metoda de verificare. Am grija mereu ca la sfaristul zilei sa rasfoiesc timp de 30-40 de minute ce am invatat, reluand cu viteza mare ideile principale.
Pentru a eficientiza procesul, cat timp invat nu ma intrerup niciodata pentru prostii (telefon, TV, calculator, conversatii prostesti). Iau pauza de cam 10 minute la doua ore de invatat, timp in care merg la toaleta, beau apa, iau eventual o gustare, privesc pe fereastra sau ascult o melodie.
Parerea mea cea mai buna metoda de invatat este a invata in sesiuni de cate 20 de minute si a invata putin nu mult, si a te autotesta mereu https://www.youtube.com/watch?v=p60rN9JEapg
Nu prea poți reține un număr mare de pagini dacă nu reții și logic ceea ce e acolo. Dacă materia nu îți permite să o faci, ți-ai greșit vocația. Eu la româna pentru bac am "învățat" vreo 200 de pagini dintr-o carte în 2 zile. De fapt am citit și plus ce mai citisem din cărțile alea înainte mi-am însușit câteva idei și mi-a fost bine. Sunt și multe chestiuni la care trebuie să reții foarte puține dacă înțelegi și după tu poți dezvolta zeci de pagini. E bine și să scrii ceea ce reții însă nu să copiezi, că asta nu prea văd cum te-ar ajuta. Cum ai văzut și tu alții preferă să învețe papagal ca pe poezie, însă îți sugerez să eviți pe cât posibil asta căci nu te ajută cu absolut nimic, chiar mai mult îți aduce regres tu exersându-ți doar memoria, nu și gândirea.
Salutare! Fiecare dintre noi are un stil sau doua de a invata, fie el vizual, auditiv, kinetic sau olfactiv.Important este sa asociezi informatiile cu anumite lucruri, culori etc ca informatia sa fie mai bine memorată.Nu uita sa ai si pauze deoarece atata informatie nu poate fi memorată fara sa ai creierul limpede, si fara sa fie si înteleasă. Poti consuma fructe si legume proaspete dar si lecitina ce ajuta memoria, ce o poti achiziționa din farmaci.Meriti"a doua sansa"
Citesc de multe ori si apoi pun pe cineva sa ma intrebe si la mine functioneaza : )). Sau citesc de 3 ori sau 4 5 ori si pun mana pe foaia respectiva si incep sa rostesc materia, cand nu stiu iau incet mana ma uit usor si apoi iau mana repede si recit in continuare. Fac asta pana cand nu mai iau mana deloc de pe foaie.
anonim_4396 întreabă: