| Xan77 a întrebat:

Voi cum vedeti utilizarea chatgpt-ului pentru invatat-ul la romana sau alte materii? Eu am folosit astazi chatgpt sa vad ce fel de figura de stil este o propozitie si raspunsul a fost unul foarte bun si cu "adnotatii", sincer cred ca poate fi foarte util la romana.

19 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Va fi interzis curand pentru anumite activitati acre implica folosirea propiriei gandiri si invatarea.
Este deja interzis la licente, masterate, la scrierea de proiecte, la facutul temelor scolare, chiar si aici pe TPU este interzis la generarea de raspunsuri.

Uite cati useri sunt suspendati din acesata cauza, vezi pe cele unde motivul suspendarii este "raspunsuri generate AI":
https://www.tpu.ro/utilizatori-suspendati/

suntserios
| suntserios a răspuns:

Chatgpt = atrofierea creierului.

| doctorandus a răspuns:

Ai grija. In general ChatGPT genereaza prostii care suna credibil pentru cei neinvatati.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Uneori poate fi util, dar nu trebuie sa il iei in serios tot timpul si mai ales sa nu il folosesti ca unica unealta de scriere/documentare. Debiteaza si niste timpenii uneori...

| gabicoo a răspuns:

Îl văd ca pe o blondă vopsită brunetă. Pare inteligenta dar tot prostii ii iese din cap.

| Xan77 explică (pentru gabicoo):

100% un prieten i-a zis sa faca eseul despre Ion si ia scris ca ion o asistat la uciderea lui Nechifor Lipan happy da la figuri de stil ce am folosit eu e chiar ok

| NLS a răspuns:

Incearca sa il intrebi ce fel de cuvant e "invatat-ul", (scris exact cum l-ai scris tu) si ce inseamna.

Cu ChatGPT poti invata cel mult un sinonim sau o explicatie mai amanuntita pentru un cuvant (ceea ce poti face cu orice dictionar), insa nu te ajuta cu absolut nimic pentru programa de examen la Limba si Literatura romana.

Degeaba ii ceri sa iti creeze eseuri, sau caracterizari de personaj, etc.
Tot ce face e sa iti intoarca niste abrambureli de maxim 2000 cuvinte, incomplete si uneori cu greseli.

Insa am observat ca se descurca acceptabil la traduceri.
Ai putea sa il folosesti sa inveti niste engleza, dupa ce pui mana si inveti romana.

| Xan77 explică (pentru NLS):

Pe engleza stau bine, am inteles ca am scris gresit, era si tarziu si nici nu am stat prea mult sa imi formulez intrebarea.

| ReddY25 a răspuns:

Nu ajută, e un fel de cheat

| ReddY25 a răspuns (pentru ReddY25):

Mai mult pentru leneși

| AlexandruContFacutLaMisto a răspuns (pentru ReddY25):

Nu e adevarat rolling on the floor daca te duce mintea faci o gramada de bani.Ca sa-ti dau un exempluwinking lumea face pe Youtube clipuri cu povesti horror, folosindu-se de chat gpt, ala creeaza povestile si apoi baga textu intr-o aplicatie care genereaza o voce random care spune textu.Deci daca te duce bibilica faci bani multi cu elhee hee),

Răspuns utilizator avertizat
| mODIN a răspuns:

ChatGPT e o unealta extraordinara pentru educatie. Mi se pare ca aversiunea la schimbare a oamenilor fata de gpt nu e tocmai justificata.

| adryang78 a răspuns:

"Învățat-ul"? Continuă să-l folosești, văd că dă rezultate.

| Xan77 explică (pentru adryang78):

Sunt inca in procesul de a invata laughing)

| nevermind1234 a răspuns:

Nu te baza pe chatGPT pentru "lecții" de limba română. Toate informațiile oferite sunt traduse automat din engleza, iar la capitolul ăsta stă foarte prost. E foarte util ca sa generezi idei, dar nu și conținut. Eu îl folosesc pentru asta si chiar este util. Și il mai folosesc atunvi când ma grabesc sa scriu un articol si nu am chef sa pun diacritice și punctuație. Scriu textul si îi spun sa facă strict asta și chiar ma ajută. Dar, repet, conținutul o fi bun pentru limba engleză, dar in limba romana trebuie sa lucrezi mult sa adaptezi textul pe care ti-l da. plus ca inventează și aberează.

| doctorandus a răspuns (pentru nevermind1234):

Felicitari, ti-ai donat textele proprii companiei care detine ChatGPT.

| doctorandus a răspuns (pentru nevermind1234):

De exemplu, niste programatori de la Samsung au folosit ChatGPT pentru a scrie niste programe. Si astfel secretele industriale ale Samsung au ajuns proprietatea companiei care detine ChatGPT.

Adica ei au fost smecheri: in loc sa se chinuie ei sa scrie programele, le scrie fara mare efort ChatGPT. Dar au uitat de licenta care prevede ca orice date introduse in ChatGPT devin proprietatea companiei care il detine. Si, da, au deconspirat niste parametri de optimizare care trebuiau sa ramana secreti.

| nevermind1234 a răspuns (pentru doctorandus):

Nu am nicio problema cu asta. Toate informațiile furnizate se găsesc deja pe internet. Dar nici nu era sa dau copy-paste și sa îmi asum dreptul de autor. E vorba de niște articole banale pentru un website. Si apoi, nici nu creez articolul complet cu chat GPT, pentru ca nu este capabil sa se exprime corect. Doar aleg formulări noi, pentru ca stilul meu personal e diferit, iar ai-ul te poate ajuta să te exprimi altfel, dacă știi să implementezi câteva comenzi de bază. Chiar urmăresc cursuri pe SkillShare unde lumea explică cum creează conținut media fix cu ajutorul Chat-ului GPT. Pentru noi, muritorii de rând, nu are cu ce să ne afecteze politica lor.