Originea expresiei Mărul discordiei se află în antichitate. Discordia era zeita vrajbei, si pentru ca a provocat conflicte intre zeii din Olimp, Jupiter a alungat-o. Dornica sa se razbune, ea a revenit la nunta nimfei Thetis si a aruncat un mar pe masa, pe care scria-celei mai frumoase.La nunta erau, Afrodita, Hera, Pallas Athena si s-a iscat mare galceava.Pentru stingerea conflictului a fost ale Paris ca arbitru iar acesta i-a oferit marul Afroditei, starnind invidia celorlalte doua zeite.Acest gest a generat razboiul Troiei.
Nu gestul atribuirii mărului, zeiței Afrodita, a fost cel ce a generat războiul Troiei. Acesta a fost doar scînteia care a declanșat fapta lui Paris, după promisiunea Afroditei, aceea de a o răpi pe Elena.
Războiul Troiei a fost generat de răpirea frumoasei Elena, soția lui Menelau, regele Spartei de către Paris, fiul lui Priam, regele Troiei.
Pe de altă parte, gestul lui Paris, a provocat implicarea celor trei zeițe Afrodita, Pallas Athena și Hera, în războiul de la Troia, și susținerea diferită față de cele două tabere.
Afrodita, de partea lui Paris și a troienilor, de fapt, iar Athena și Hera, de partea aheilor ( grecii).
Exact, imi era lene sa scriu
Fetele, adica Atena, Afrodita si Hera, l-au luat drept arbitru pe tanarul Paris, fiul regelui Troiei Priam. Fiecare i-a promis ceva: Hera glorie, Atena intelepciune iar Afrodita pe cea mai frumoasa femeie din timpurile alea, Elena. Care era sotia lui Menelaos, rege si el pe undeva. Normal, Paris i-a dat marul Afroditei, care l-a ajutat sa o rapeasca pe Elena, ceea ce a dus la izbucnirea celebrului razboi din Troia.
Mitologia greaca. Discordia era zeita vrajbei.Fiind gonita din Olimp de catre zei, a aruncat pe masa vestitul mar al discordiei cu mesajul "Celei mai frumoase" zeite din sala, iscand astfel cearta intre ele si mai apoi razboiul din Troia.