| Paulvasile10 a întrebat:

Voua vi se pare normal ca profesorii sa confiste telefoanele? sau in tabere sa le ia pe timpul noptii?

35 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi se pare tampit

| DaCumSaNu a răspuns:

Acum daca elevii nu pot rezista tentatiei si vor sa stea pe telefon ce sa faca si ei...

| Paulvasile10 explică (pentru DaCumSaNu):

Mai gandeste-te si la faptul ca ar putea sa schimbe profesorii abordarea astfel incat ora sa fie mai pe placul elevilor

| Mayar a răspuns:

Pune-te in locul lor si vei intelege mai bine. Nu mai privi strict din punctul tau de vedere!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atat la scoala cat si in tabara mi se pare aiurea ca un profesor sa ia telefonul elevului. Mai ales in tabara cand ai nevoie sa tii legatura cu parintii. Este de-a dreptul stupid

| DaCumSaNu a răspuns (pentru Paulvasile10):

Uneori e greu sa ii multumesti pe toti. Am foarte multi profesori care predau excelent din punctul meu de vedere, si ii urmaresc fara nicio problema impreuna cu colega de banca, dar totusi am cativa colegi care tot stau pe telefoane.

| Paulvasile10 explică (pentru anonim_4396):

Eu o sa merg intr-o tabara de supravietuire cica si i-a spus tipul care se ocupa de tabara ca o sa ne ia telefoanele si ni le da doar nu stiu cand, si chiar ma gandesc sa iau si un alt telefon cu mine din cauza asta

| Paulvasile10 explică (pentru Mayar):

O sa spun ce mi-a spus si profesoara mea de pregatire la engleza, din moment ce noi stam cu ochii in telefoane, inseamna ca ora nu e deloc interesanta, in general sistemul educational din Romania este destul de invechit si sunt folosite tehnici pe care le utilizau si acum 40 de ani,cand nu existau telefoane, calculatoare, internet, acum avem tehnologia, de ce sa nu o folosim?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Absolut normal, desi cel mai inteligent ar fi sa ecraneze salile de clasa/instaleze echipamente de bruiaj sau, cel mai frumos, detector la intrarea in scoala. Nu ai ce cauta cu telefonul la scoala, punct. In tabere, pe timpul noptii normal ar fi sa faci se... pardon, sa dormi. Oricum, nu ai avea nevoie de telefon.
P.S. Legat de abordare, eleveii ar putea inceta sa fie timpiti. Daca vezi ca nu ai voie o data, de doua ori, atunci lasi draq ragalia de telefon acasa!

| Satango a răspuns:

Interesul trebuie să vină din partea elevului, cât și din partea profesorului. Vorbind din perspectiva elevului... atâta timp cât stă cuminte pe telefon și nu face gălăgie, nu văd care e problema. El își va scoate media, el va atinge ceea ce-și propune. Din experiența mea pot să spun că la unele materii nu eram atentă deloc, dar puteam să scot note de 10 lejer, nivelul cerut nu era ridicat. Nu puteam și nici acum nu pot să-mi păstrez concentrația pe ceva neinteresant mie. Oricum, nu sunt prea mulți elevii care stau pe telefon în timpul predatului, cei care o fac, n-au decât, asumându-și consecințele, negative sau nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Paulvasile10):

Nu stiu. Faci cum consideri tu. In orice caz, poti lua si un alt telefon cu tine

| Paulvasile10 explică (pentru GabiDumitrescu):

Tu auzi ce spui? Si daca spre exemplu mi se face rau la scoala,eu cum sun parintii sa vina sa ma ia? stau eu sa caut profesorul diriginte care poate are zi metodica si nu e la scoala? Si chestia cu taberele,e o aberatie din nou, fiecare are un organism, ok, trebuie sa dormim noaptea, dar nu toti au nevoie de 7-8 ore de somn, unii dor si 15 minute si sunt total proaspeti
Daca tu ai trait in perioada aia cand intrai in scoala si te verifica pana la chiloti aproape, asta nu mai e valabil acum, telefoanele sunt necesare, oricat de greu ar fi de acceptat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La scoala e normal, in tabara nu.

La scoala de ce consideri ca e normal?

| Mayar a răspuns (pentru Paulvasile10):

Pentru ca multi nu stiu cand sa se opreasca si sa inchida telefonul! Si te trezesti ca e dimineata!

anonim_4396

Deoarece nu mergi la scoala pentru a folosi telefonul.

Asta e, unii nici acasa nu se culca, nu doar din cauza telefonului

Pentru invatat clar nu prea se duc majoritatea, deci argumentul asta pica

anonim_4396

Nu stiu pentru ce te duci tu, dar stiu care e scopul scolii.

Scopul scolii e sa ne invete, utilizand cele mai performante metode happy degeaba imi spui mie ca rolul scolii e sa ma educe, daca invat acelasi lucruri ca mama si tata de la aceiasi profesori pe care i-au avut poate si ei

De cele mai multe ori, din cauza telefonului/laptopului big grin Asa ca nu te fa ca nu stii devil

Cunosc persoane care nu dorm si fac alte chestii,o fosta colega de-a mea spre exemplu are nopti nedormite pentru ca invata,alte colege merg la petreceri,destul de des, si altii pur si simplu nu vor sa doarma, nu neaparat din cauza telefonului, nu zic ca nu stau si din cauza lui, doar ca nu asta e cauza principala

Nu sunt petreceri si teste 356 de zilewinking

Nu am zis ca invata pentru teste,dar spre exemplu colega aia de caream zis,merge la foarte multe olimpiade,si lucreaza,la info, mate, engleza, franceza simai e si in clubul de dezbateri, deci depinde de persoana

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru anonim_4396):

Doar te ajut sa mai gandesti o data. Daca telefoanele ar fi folosite rational nici un prof nu ar fi nevoit sa recurga la confiscari. Daca eu sunt insotitorul unei grupe de ghiauri care nu vor dormi noaptea, a 2 a zi o parte din ei vor fi chiori de somn, nu pot sa-i scol, nu pot sa fac programul de zi ca unii raman in urma, nu am siguranta ca in traseul pe poteca vad pe unde calca si nu cad in vreo rapa. Cei care sunt odihniti ii vor injura pe cei care raman in urma, cei din urma ii injura pe fruntasi ca se trage de ei. De obicei nu e usor sa te pui in locul cuiva cand nu ai facut respectiva munca, cei care muncesc un domeniu stiu ei ce stiu.

| Mayar a răspuns (pentru Popescu_Eugen_1964):

Foarte bine punctat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Popescu_Eugen_1964):

In nicio tabara in care am fost nu am folosit telefonul si totusi nu prea am dormit noptile.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Nicaieri in lume muritorul nu se naste cu instinct pentru disciplina sau capata vreun amor pentru ea ca e frumoasa. Disciplina este o inventie omeneasca si este folosita pentru ca e samanta succesului si pentru cel care o aplica si pentru cel care trebuie s-o deprinda si s-o practice. Asadar pentru a fi realizata se obtine prin 2 metode la alegere dupa caz - ori prin incurajare cu recompense ori prin sanctiuni.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Paulvasile10):

Da, puisor, ti se face rau si crapi. Exista profesor de serviciu sau ala cu care ai ora, suna la salvare si ajungi mai repede la spital daca chiar ti-e rau. Am facut generala si liceu fara telefon si o singura data nu a fost nevoie sa vina ai mei dupa mine ca vai, moare puisorul, ce rau ii e. Nu ma verifica nimeni de nimic, doar ca la scoala mergeam pentru... scoala, nu expozitie de telefoane si toale chinezesti cu etichete "de firma" pe ele. Legat de somn, iar o dai in balarii. Daca esti vampir, te duci in tabara pentru vampiri. Copiii normali au nevoie de ~8 ore de somn ca braga. A, ca stati cu nasul in telefoane non-stop si va dati organismul peste cap, asta e partea a doua.

| Superior a răspuns (pentru anonim_4396):

Taci,te rog. Scoala, cel putin cea romaneasca are multe defecte.