| moosee2036 a întrebat:

Vreau sa devin psihoterapeut, dupa ce imi iau licenta si masterul, unde pot sa ma angajez si va rog sa imi si spuneti venitul la locul de munca respectiv. multumesc.

3 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Acum o lună voiai să devii polițist și întrebai care sunt "toate tipurile de polițiști și veniturile lor".

Acum vrei să te faci psihoterapeut și vrei să-ți spună cineva "unde poți să te angajezi și care va fi venitul la locul de muncă respectiv".

Lăsând la o parte faptul că nu pari să tratezi cu seriozitate subiectul carierei, tu chiar crezi că-ți poate spune cineva cu cinci ani înainte unde te vei putea angaja și care-ți va fi salariul în scenariul ipotetic în care chiar vei urma acea carieră?

| moosee2036 explică (pentru johnnny123):

Dar ce treaba ai tu daca ma interesez de mai multe cariere? Spun doar ca vreau sa devin ca sa trag atentia oameniior ca poate asa imi raspund la intrebare. Am destul timp ca sa imi aleg o cariera, nu e nimic serios. Daca eu vreau sa ma intersez de mai multe, am tot dreptul.

| mODIN a răspuns:

De regula, nu te angajeaza nimeni ca terapeut. Iti deschizi propriul cabinet si iti atragi clientii pe cont propriu. Salariul va fi in functie de cati clienti reusesti sa aduci.

Sunt sigur ca exista si variante in care colaborezi cu o firma care de asta se ocupa, dar salariul va fi mult sub cat ai castiga prin cabinet, deci probabil nu merita.