Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata. - John Gay
Cand iubesti puternic, gasesti intotdeauna ceva nou in persoana iubita. - Pascal
Daca vrei sa fii iubit, iubeste. - Seneca
Dragostea este frumoasa tocmai pentru ca nu cunoste nici o silnicie, e preferinta sincera. - Camil Petrescu
Dragostea vindeca oameni - pe cei ce o daruiesc, dar si pe cei ce o primesc. - Karl Menninger
In iubire, totul se schimba, toate devin insemnate: dintr-un nimic se naste un colos. - Tudor Arghezi
sper sa-ti placa
Dragostea este genul de copac ale carui fructe nu cresc pe crengi, ci la radacina. - Bruce Boyd
Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta. - Emanuel Swedenborg
Sigur ca exista si dragoste la prima vedere, dar este intotdeauna bine sa mai aruncam si o a doua privire. - Necunoscut
"Daca dragoste nu e nimic, nimic nu e"-ultima fraza din "cel mai iubit dintre pamanteni". mai stiu unul care nu stiu daca e chiar de dragoste, insa l-am gasit intr-un roman de dragoste si avea legatura cu o poveste de dragoste :"la urma urmei e si maine o zi", il gasesti tot in ultimul rand, din "pe aripile vantului", rostit de scarlettb o'hara atunci cand incercarea ei de a-l recucerii pe rhett esuase.doar pe acestea mi le amintesc acum, dar daca vrei neaparat, pot cauta mai multe si eu pe net
"Nu stiu daca voi mai iubi vreodata la fel, mi-e greu sa cred ca se va intampla asta, dar e placut sa te gandesti ca poate canva voi putea";
"Nu-ti fie teama sa te indragostesti din nou.Deschide-ti inima si urmeaz-o oriunde te va duce...si tine minte, tinteste luna de pe cer."
"tinteste luna si, daca nu nimeresti cel putin vei fi inconjurata de stele"
Am o rugaminte sa nu fi atat de patetica sa le pui la status la messenger da foarte urat
"O iubire mare e mai curand un proces de autosugestie... Tebuie timp si trebuie complicitate pentru formarea ei. De cele mai multe ori te obisnuiesti greu, la inceput sa-ti placa femeia fara de care mai tarziu nu mai poti trai. Iubesti din mila, din indoire, din duiosie, iubesti pentru ca stii ca asta o face fericita, iti repeti ca nu e loial sa o jignesti sa inseli atata increder.Pe urma te obisnuiesti cu surasul si vocea ei, asa cum te obisnuiesti cu un peisaj.Si treptat iti trebuie prezenta ei zilnica.Inabusi in tine mugurii oricaror altor prietenii si iubiri.Toate planurile ti le faci in functie de nevoile si preferintele ei. Vrei succese ca sa ai surasul ei.Iti construiesti casa pentru o femeie, cumpri mobila pe care ea a ales-o, iti fixezi deprinderile cum le-a dorit ea.Toate planurile tale de viitor pana la moarte sunt facute pentru 2 insi. A plecat de acasa, si esti necontenit inggrijorat sa nu i se intample ceva... Te strapunge ca un stilet orice iluzie despre ea si esti nebun de fericire cand, dupa greutati materiale si umilinte uneori, ai izbutit sa-i faci o surpriza care s-o uimeasca de placere. Ei bine, intr-o zi vine femeia aceasta si-ti spune ca toate aceste trebuie sa se termine pana maine la ora 11:35 cand pleaca la gara. Femeia crede ca din aceasta simbioza sentimentala, care este iubirea, poate sa-si ia inapoi numai partea pe care a adus-o ea fara sa faca rau restului.Nici un doctor nu are curajul sa desparta corpurile celor nascuti uniti, caci le-ar ucide pe amandoua.Cand e cu adevarat vorba de o iubire mare, daca unul dintre amanti incearca imposibilul, rezultatul e acelasi.Trebuie sa se stie ca si iubirea are riscurile ei.Ca cei care se nasc au drept de viata si de moarte, unul asupra celuilalt." (C. Petrescu-"Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi")
Mi-am amintit mai multe misto din "Icoana faacatoare de minuni" (film, sper ca se pune):
Jean Constantin: Mai e mult pina departe?
Ernest Maftei: Pai sa tot fie ca n-am masurat.
Jean Constantin: Gogule, eu m-am hotarit sa te ajut.
Dem Radulescu: Pleaca ba d-aici ca puti a bautura, betivule.
Toma caragiu: Ia te uitaaaaa. Ce avem noi aici?
Pungasii pe rind: Da, ce-avem noi aici? Ce avem noi aici?
Ion Fintesteanu: Dragii mei, Sing Sing e ca o facultate. Cine n-a fost la Sing Sing nu se poate numi hotz, e doar un pungas de doua parale.
-Eu am pus puţin prin comparaţie cu tine, dar este, să nu te îndoieşti de asta, copilaş, dar tu pui imens şi tot imens te va durea. Cum să te opresc? Cum să te vindec?
Întrebarea era mai mult pentru el chiar dacă o spusese cu voce tare. Nu ştia cum o poate vindeca. Oare cea mai frumoasă formă a iubirii pe pământ să fie iubirea care se sacrifică, iubirea care de prea multă iubire în loc să prindă şi să ţină în mână ceea ce îi e drag, lasă să zboare ca să nu strivească sau să nu facă rău!? E nebunie sau e forma maximă a iubirii să-ţi impui sufletului să se sacrifice pentru ca cel la care ţii să nu primească jumătăţi de măsură? Felul în care proceda profesorul era fantastic. Îşi impunea şi îşi dirija inima spre renunţare în numele unei fericiri mai mari faţă de ceea ce poate să-i ofere el fetei şi mai suferea şi pentru durerea ei... Ar fi vrut să-l doară numai pe el; durerea ei să fie tot a lui.
ACASA - de luminita aldea
"Nu ma intereseaza un barbat decat in masura in care cred ca-l stapanesc ca femeie, in care cred ca sunt pentru el, intr-un moment din viata, o fiinta unica, de neinlocuit.Stiu ca sunt femei mai frumoase decat mine, dar asta nu are nici-o insemnatate, fiindca oricat de frumoasa ar fi o femeie, se poate intotdeauna ivi alta, care sa fie mai frumoasa; dar cred ca poate exista o adancime sufleteasca, o sensibilitate, o inteligenta care poate insufleti in asa fel un anumit fizic, care poate crea o feminitate infungibila, amalgan unic de insusiri de neinlocuit, cel putin pentru o clipa data, pentru un om intr-un anumit climat sufletesc" Cella Serghi in "Panza de paianjen"
anonim_4396 întreabă:
BraiRotSkibidi întreabă: