Trebuie sa inveti cuvintele, chiar din dictionar, si sa ai grija sa inveti substantivele de la inceput cu articolul hotarat (der-die-das), altfel o sa te incurci mereu cand va trebui sa pui articolul. Nu e o limba foarte bogata, multe cuvinte sunt cuvinte compuse, mai ales neologismele. Ce e deosebit e mai ales topica, verbul pe ultimul loc in propozitie, si faptul ca substantivele se scriu intotdeauna cu litera mare... sunt si destul de multe verbe neregulate, le gasesti in dictionar. Ti-ar prinde bine un curs de germana, gen "Germana fara profesor". Pronuntia nu e grea, e o limba aproape fonetica cu putine reguli de pronuntie (w=v, v=f, sch=ş, z=ţ etc). Bafta! sau mai bine zis, viel Erfolg!
Nu e usor pentru toata lumea si limba germana e etichetata de majoritatea ca o limba greoaie. Cred ca stii si ca foarte putina lume o vorbeste corect ma refer si la nemtii din Germania!
Sper sa nu i se pare grea si sa reuseasca sa o invete, si ma bucur ca tu ai o aplicatie pentru limbi straine, e un mare avantaj!
Da m`am apucat cu o aplicatie pe telefon, pentru germana, si mi se pare super okai, si o invat super repede si pricep si repede
Este un program foarte bun care se numeste rosetta stone, inveti sa scrii, sa pronunti, gramatica si este foarte distractiv. Poti sa cumperi DVD-ul dar daca esti bun in calculator il gasesti pe net. Bafta.
Eu am invatat Limba germana foarte repede ( intr-un an ) si asta singur, dar tin sa mentionez ca am 13 ani, si asta este un avantaj, deoarece cei mici invata mai repede. Dar cel mai bine mergi la o biblioteca sau librarie, si iti cumperi un dictionar al limbii Germane. Sau cel mai bine si o carte, unde este toata gramatica si asa mai departe. Si, mai intai ar trebui sa cauti verbele, ceea ce gasesti pe Google Translate. Apoi sa inveti cuvintele si apoi o sa vina totul de la sine!
Cumparati un ghid de conversatie romana german si uitate la un ghid audio de pe net.
Aoloo germana... eu am facut 4 ani in generala germana si ma descurc, dar poti invata si singura, cel mai usor ti-ar fi sa cumperi niste carti de invatat lb germana..gramatica & literatura, pe net este mai greu!
Eu folosesc un curs eurocor pentru incepaturi, e foarte buna si incep sa retin o gramada de lucruri.
Curiosul999 întreabă: