| MyWorld_3947 a întrebat:

Vreau sa va intreb daca ar fi bine sa fac contestatie la lb.romana,nota mea este: 8, 95. Nu stiu unde am gresit incat sa-mi scada 1 punct si as fi vrut 9 si ceva... Explicati-mi va rog si cum e treaba cu acele 50 de sutimi, e adevarat ca daca faci contestatie iti scade 50 de sutimi din prima?

10 răspunsuri:
| Floreenofficial a răspuns:

Salut!
Eu am facut o contestatie la limba romana cand am dat eu examen si mi-a scazut 80 de sutimi, am avut exact aceeasi nota ca tine! 8 puncte, gandeste-te! Ca sa ti se modifice nota trebuie sa iei cel putin 8, 95+50 adica 9, 45 cel putin.E o nota foarte buna eu zic sa stai asa ca stii cum se zice...Nemultumitului i se ia darul!

| AnotherGirl a răspuns:

Nu e adevarat. Iti scade numai daca iti gasesc alte greseli. Oricum, contestatia se depunde doar atunci cand esti sigur de ceea ce ai scris pe foaia de examen. Daca o depui doar ca sa ti se mareasca nota, ai sanse destul de mari sa iti mai gaseasca unele grelesi si sa te depuncteze. Asa ca ai grija! Daca esti convins ca ai scris bine si te-au depunctat pe degeba, depune contestatie! Daca nu, stai la locul tau, e foarte buna nota obtinuta. Felicitari!

P.S.: Consulta-te si cu un profesor de romana care sa te poata indruma

| Floreenofficial a răspuns (pentru AnotherGirl):

Nu e o solutie.Si eu am fost indrumat de profa de romana de clasa si mi-a scazut.Nu neaparat ca iti vrea raul, dar lucrarile sunt corectate de profi care nu cunosc elevii.

P.S:In afara subiectului.Imi plac raspunsurile tale pe la intrebari sunt elaborate si coerente+gramatica foarte buna. happy Nu vreau sa ma cert cu tine, am spus doar ce am patit eu ca sa nu pateasca si altii. sad

| AnotherGirl a răspuns (pentru Floreenofficial):

Multumesc frumos! kiss Oricum nu as fi luat comentariul tau drept "cearta" happy Nici la examen, nici la olimpiade, nici la concursuri nu am depus vreodata contestatie. Totusi, cunosc cazuri cand ori le-a marit nota cu un punct, ori le-a scazut-o cu un punct! E destul de riscant, adevarat. Dar daca te simti sigur pe ceea ce stii... incerci. Asumandu-ti riscurile, bineinteles happy

Te pup :*

| Floreenofficial a răspuns (pentru AnotherGirl):

:* Ai punctat din nou foarte bine ce era de spus.Bravo!

| Aliison a răspuns:

Eu zic să nu faci contestație. 8, 95 este o notă destul de mare. Dacă vei face contestație riști să iei o notă mai mică.

| blueangel2001 a răspuns:

Nu face contestatie du-te sa-ti vezi subiectul sa vezi unde ai gresit.

| Cornel320 a răspuns:

S-ar putea sa-ti fi scazut punce la ortografie.Se da 12 puncte pentru ortografie.Scrie pe subiect.Sau la compuneri.
NU e adevarata chestia cu cele 50 de sutimi.

| MyWorld_3947 explică:

Eu am vazut baremul, adevarul e ca nu sunt sigura la 2 exercitii, dar m-am gandit ca daca am pus subiectiva la acel exercitiu grila ( s-a discutat mult pe tema asta si la TV si pe net si pana la urma subiectiva era varianta corecta ) o sa iau 9 si ceva. Dar cred ca mi-a scazut mult la compuneri.Pacat pentru ca la romana eram sigura ca voi lua 9 fara probleme, dar asta e cred ca voi ramane cu 8, 95 :-

| Floreenofficial a răspuns (pentru MyWorld_3947):

Gandeste-te ca daca Doamne Fereste iti scade nota iti scade automat si media de admitere si te pot intrece altii pe nedrept.Bafta! :*