Pe lângă ce au spus ceilalți, e foarte foarte important să discuți cu cineva, ca să-ți dezvolți abilitatea de a comunica într-o limbă străină, pentru că altfel vei înțelege foarte bine absolut orice, dar îți va fi dificil să te exprimi. Eu intram pe omegle și vorbeam cu străini, ca să exersez cumva engleza
Incearca Duolingo, este pe magazin play, il gasesti free.Eu am invatat foarte multa engleza, il recomanda are multe capitole cum ar fi:animale, verbe, verbe prezent simplu si asa... Sper ca te-am ajutat
Duolingo, citeste/tradu texte de pe net in fiecare zi, uita-te la filme pentru ca acolo inveti expresii noi sau care nu se invata altundeva si ca sa te testezi, dupa ce ai ajuns sa o stii destul de bine te uiti la filme fara subtitrare sa vezi ce intelegi. Bafta!
Citeste carti sau articole in engleza despre ce te pasioneaza.
Cauta la tine in oras cursuri de engleza sau poti cauta cursuri online precum ăsta.
http://englezadeacasa.ro/? gclid=CNi6u_Tc8NYCFRWNGwod_tMOIA
Incearca sa faci traduceri din romana in engleza si invers. Eu de exemplu mai traduceam articole din engleza in romana pentru un forum.
Eventual poti sa-ti creezi un dictionar unde sa tot incluzi cuvinte necunoscute. O sa dureze ceva timp, dar daca esti perseverent sigur o sa inveti ceva engleza. Sa o vorbesti fluent este foarte greu pentru ca asta ar insemna sa te aventurezi si prin domenii de specialitate unde o sa dai de termeni despre probabil nu ai auzit nici macar in romana.
Cumpără dicționare englez român vrei un site cu dicționare avansate spune?
Intră pe librărie.net și alege pe cel de la teora dictionar englez român Andrei Bantas 70.000 de cuvinte.
anaadiaconu întreabă: