Teza se da OBLIGATORIU la matematica, romana si informatica, plus o materie la alegere, dintre biologie, fizica si chimie.
Practic, profesorul distribuie orele dupa plac (adica el alege cand face teorie sau cand face laborator).
Bună!
La "Matematică-Informatică" dai BAC/examen SCRIS "obligatoriu" din Română şi Matematică!
Iar la proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă - poţi alege între : Fizică, Chimie, Biologie, Informatică; vezi Anexa 1 de la linkul :
subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Legislatie/Ordin_4800-31-08-2010.zip
ÎNAINTE de acestea vei da ( obligatoriu ) COMPETENŢELE lingvistice si digitale :
* "proba A: proba orala - Proba de evaluare a competenţelor de comunicare orala în limba româna
* proba C: (proba orala, scrisa si
practica) - Proba de evaluare a competenţei lingvistice într-o limba de circulaţie internaţionala studiata în liceu
* proba D: proba scrisa/practica - Proba de evaluare a competenţelor digitale".
Asta, dacă NU se schimbă Metodologia/legislaţia până vei da tu BAC-ul
Dacă doreşti, la finalizarea studiilor, dai şi examen pentru Atestat!
Toate cele bune.
La 2 materii dai teza obligatoriu: matematica si romana. Cea de a 3-a este la alegere intre informatica, biologie, chimie si fizica.
In a 9-a faci cam 4 ore de matematica pe saptamana si, de obicei, cu una mai putin de informatica.
Da, sunt 7 ore, dar numai daca te duci la profil mate-info intensiv. Si, de obicei, din acel total de 7, 3 sunt de teorie si 4 de aplicatii.
Nu il primesti, ci il dai la final de clasa a 12-a, inainte de a da bacul. Daca il iei, primesti o diploma benefica in fata angajatorului.
Şi în ce constă acest atestat? Nu ştiu de ce, dar auzisem de 4 teze.
Din experienta mea, nu am idee, pentru ca l-am evitat, dar uite: https://mchelariu.wordpress.com/category/atestat-informatica/.
Teza la informatica este obligatorie.
Teza la informatica este obligatorie doar pentru profilul mate-info intensiv, dar pentru mate-info simplu a 3-a materie la care dai teza e la alegere. Dar abia acum am vazut ca el vorbea exclusiv de profil intensiv info.
De aceea am si mentionat asta.
papucicu întreabă: