Nu cred că doar atât poți. Poate nu te concentrezi suficient, nu înveți logic și nu înțelegi bine ceea ce înveți. Ar fi bine dacă ai face și niște meditații.
Fac la chimie cu o doamna profesoara si indata reiau tot cu ea, doar ca mi se pare ca ea ma ajuta sa ajung la un anumit nivel. Am incercat sa o schimb cu un alt profesor, chiar de prestigiu, dar am renuntat la dansul deoarece mi se parea ca aprofunda prea tare notiunile si mi se parea ca admiterea nu era la un nivel atat de "nebun", plus ca aborda altfel problemele iar in capul meu era jale. Asadar am reluat cu fost profesoara, doar ca nu stiu exact daca ma va mai ajuta sa evoluez.
Poate aşa ţi se părea ţie, iar profesorul ăla nebun chiar îţi arăta ce trebuie.Ar fi bine să munceşti mai mult, să acorzi mai mult timp învăţatului şi să le spui profesorilor unde nu înţelegi.
Ti-a intrat in cap ca nu poti. Ba poti!
Important e sa faci variante de bac, cat mai multe variante de bac.
Eu gasisem 100 variante pe net la mate rezolvate. Am scris toate rezolvarile cu mana mea apoi am incercat sa le rezolv si eu si ce nu am stiut am cautat pe net (gasesti orice pe net) pana am invatat sa fac aproape toate exercitiile. Iar la examen erau foarte asemanatoare si unele chiar identice. La prima simulare la mate am luat 1. La a doua simulare am luat 4 iar la examen am luat 8, 5. Nu stiam absolut deloc mate si am invatat singura in 3 luni. Sigur poti si tu.
La romana trebuie sa inveti logic ca altfel nu ai cum, iti faci o structura si o respecti la fiecare compunere.
La partea cu "grile" as fi putut sa imi dau seama ca nu e vorba de bac
Dar am citit doar partea cu "pentru a fi admis la buget am nevoie de 9" si am zis ca vrei 9 la bac.
Oricum daca examenul e grila nu e imposibil.
Pf, tu crezi ca o admitere la facultate iti decide viata? Cunosc persoane care s-au apucat de o facultate, s-au lasat si au inceput alta. Cunosc persoane care dupa liceu au muncit si mai tarziu au facut facultate. Cunosc persoane care au intrat la taxa in primul an si apoi au trecut la buget si invers.
La ce facultate vrei mai exact sa dai? Si ce ai de invatat asa greu?
Dedica-i mai mult timp acelei materii si invat-o pe cat posibil logic, nu mecanic, logic! Lucreaza foarte mult acasa, documenteaza-te din cat mai multe surse, lucreaza cu o alta persoana, chiar te va ajuta. De exemplu, daca tu nu stii sa rezolvi o grila, cere-i o parere celeilalte persoane, poate aceasta va stie si iti va explica si tie cum a rezolvat-o si viceversa, daca el nu stie o grila pe care tu nu o stii, explica-i si arata-i rezolvarea corecta. Continua meditatiile, intreaba-ti profesorul ori de cate ori nu intelegi un anumit lucru pana il vei intelege in totalitate. Sunt sigur ca "te duce capul mult mai mult de atat", fii optimist, concentreaza-te la maxim cand lucrezi si elimina orice alte ganduri sau lucruri ce ti-ar distrage concentrarea, de exemplu televizorul, o sursa de muzica, chiar si alte persoane.
Andreea6031 întreabă: