La stiintele naturii se studiaza foarte mult fizica, chimia si biologia. Cei care urmeaza acest profil se gandesc sa urmeze o facultate de medicina, farmacie, stomatologie, eventual si facultatea de chimie, fizica sau biologie. La acest profil, profesorii pregatesc elevii intr-un fel sau altul pentru admiterea la facultatile insirate mai sus. La profilul mate-info, dupa cum numele ii spune, se pune accentul pe matematica si pe informatica. De aici, se pot alege facultatile in domeniul matematicii sau a informaticii. Atat la stiintele naturii cat si la mate-info se studiaza si celelalte materii gen romana, engleza, istorie, geografie etc in egala masura. Insa, la stiintele naturii se studiaza matematica la un nivel "mai jos", adica m2, iar mate-info, m1 fiind matematica cu cel mai mare grad de dificultate care se studiaza in liceu. Concluziile, le tragi tu de aici.
In alegerea unui profil de urmat nu trebuie sa fii chiar atat de... stricta.Conteaza foarte mult ce vrei sa faci pe viitor dar sa zicem ca tu iti doresti sa fii medic insa fiind inca in generala, nu prea ai cum sa iti dai seama ce implica asta. Ajungi la liceul cu profilul stiintele naturii si realizezi ca medicina nu ar fi o meserie chiar potrivita pentru tine. Atunci ai posibilitatea de a te transfera la un alt profil. Da, intr-adevar materia din liceu e o poarta spre cea din facultate, dar uneori acest lucru nu are importanta. Totul depinde de tine.
Stiu persoane care sunt la profil uman (studiaza mai mult romana, istoria, geografia) si se pregatesc pentru facultatea de medicina.
Sper ca ti-am fost de folos si nu te-am aburit prea tare.
Eu am terminat anul trecut la profilul de stiinte.Acolo se pune accentul mult pe bio chimie si fizica dar si mate(la stiinte la mate faci m2) si vei face f putina informatica eventual in a 9-a si a 10-a apoi doar ceva mai simplu, pe cand la mate-info o sa faci intensiv informatica iar nivelul la mate va fi mai greu, acolo din cate stiu se face m1.
Sper sa te ajute, multa bafta!:*
La mate info faci mai multa informatica si matematica, la stiinte ale naturii faci mai multa chimie si chiar si fizica. Multa bafta!
Buna
la mate info faci mai multa matematica din cate stiu la stiinte ai 4 ore de mate pe saptamana 4 de romana 3 fizic 2 chimie si 1 ora chimie optional 1 istorie 1 logik 2 tic 1 informatik 2 de biologie si 1 ora de muzica si desen la 2 saptamani dar eu iti zic sa re duci la stiinte sociale daca liceul are profilul asta si nu prea ai chef de scoala
bafta:X:X
Stiinte ale naturii inseamna ca vei avea in programa scoalara mai multe ore de fizica, chimie, biologie; fata de mate-info unde vei avea in curriculum info si mate intensiv.
Adi1987 întreabă: