| Curiosul999 a întrebat:

Vs salut am o mare dilema deci la botezul de la biserica îți trebuie certificatul de naștere al copilului? Și de exemplu daca tu atunci când s-a născut copilul nu te-ai hotărât ce nume ii pui cum îl mai botezi? Adică numele trebuie ales atunci la naștere și după la botez? Cum e de exemplu un copil nou născut trecut în certificat? Practic numele ți se pune la spital la naștere și după la biserica la botez? Apropo daca tata ii botează copilul unei cunoștințe asta înseamnă că o să fim rude? Voi ați mai fost la botezuri? Apropo ce înseamnă crâșmă? In mesajul din telefonul lui tata scria așa "Bună Mirela, îmi pare bine că Theo îi botează Adrinei. Nu ştiu ce să-ți spun unde este bine să o botezați că acum mai este și lon care are numai panaramă în capul lui.

Oricum mâine Adriana și lonuţ trebuie să se hotărască și să anunțe la Biserica unde se hotărăsc să fie botezul. La botez trebuie: certificatul de naştere al copilului, un prosop și un săpun la preot( se pune pe masa pentru. botez)fașeta și crâşmă (obligatoriu pt.cand scoate copilul din cristelnita)plus hăinuțele de îmbrăcat. Mai trebuie 2 bidoane cu apă fierbinte că să amestece cu apă din cristelnită, că e frig cu apă rece." Va rog frumos îmi puteți explica ce presupune procedeul de botez al unui copil? Chiar sunt emoționat nu am mai văzut niciodată un botez live chiar nu pot dormi mi se pare wow:0 :0 :0

7 răspunsuri:
| recedaniel1 a răspuns:

Poti schimba numele intimpu botezului, nu conteaza numele de pe certificat

| ioana748 a răspuns:

Https://youtu.be/IG4dRLoOpc0?si=mxASPisNphW2aCZY
Crama este panza in care se impatureste copilul botezat.
Se poate adăuga un alt nume celui din certificatul de nastere.
Petrecere frumoasă.

| Dragobeta a răspuns:

Nu e "crîșmă" (bodega) ci "crișma". Adica "panza de mir". sau panza de ungere/sfintire. In ea este imbracat pruncul dupa ce este scos din cristelnita.
Da, e nevoie de certificatul de nastere. Se obtine de la Primarie dupa adeverinta primita de la spital. Dar presupun ca parintii deja il au. Altfel mama nu putea fi externata si nu ajungea la botez.
Cei implicati nu vor fi rude de sange, nici in fata legii. Vor fi doar rude in fata bisericii. Pentru ca nasul va trebui sa fie sfatuitorul spiritual al pruncului.

| Cipi1212 a răspuns:

Trebuie să ai numele pus la copil.

Bula
| Bula a răspuns:

Vorbeste cu mama si nasa ta de botez, sa-ti explice detailat, pas cu pas!

| Curiosul999 explică (pentru recedaniel1):

Pai și cu numele din certificatul de naștere ce se v-a întâmpla?

| recedaniel1 a răspuns (pentru Curiosul999):

Schiimbi dupa botez la primrie