Da andreutz felicitariii! de gandirea/conceptia care-o ai! Recunosc imi place sa ascult manele/dar repet, cele care sunt de bun agur/serioase, nu orice manea ascult. Dar in general eu ascult cam toate genurile de muzica, nu ascult opera ca nu imi place si opera am senzatia ca ma tipa in cap.
Sincer cred ca nu sunt eu instare si nici nu imi place sa-mi dau cu parea despre persoanele care asculta sau nu manele sau alte genuri de muzica, ce fel de persoane sunt educate/inculte etc!
Consider ca totii au dreptul sa asculte ce gen de muzica, le satisface sau le place.in rest nu imi pasa ce crede cineva despre mine ca ascult sau nu manele, atata timp cat nu ma intereseaza de ex. ce asculta vecinul...
Buna, uite care este parerea mea, sincer mie personal nu imi plac manelele, dar totusi ascult asta nu semnifica ca cei care asculta mereu manele sint inculti sau mai stiu eu cum, fiecare cu genul sau de muzica.Stii ce imi place la manele? Versurile, sint unele melodii care au versuri super, nu trebuie sa va faceti in fel si chip ca sinteti inculti sau imorali, ceea ce cred eu este ca fiecare cu stilul sau de muzica.Nu sintem in masura sa judecam pe nimeni, fiecare are preferinte si parerea mea este ca trebuie sa le respectam opinia.
Pentru ca totul sa fie ca la carte, urmeaza si 2 exemple de manele care mie unul imi plac...
Ce miracol, ce minune
Ca te-am intalnit pe tine
Mi-ai intrat la inimioara
Esti cea mai dulce comoara
Doar zambetul tau
Alina sufletul meu
Doar privirea ta
Imi alina inima
Multumesc iubito ca te-am intalnit
Langa tine sunt cel mai fericit
Doar zambetul tau
Alina sufletul meu
Doar privirea ta
Imi alina inima
Inima mea bate-ntr-una
Pentru tine ca nebuna
Te vrea mereu langa mine
Sa-mpartim si rau si bine
Inima mea bate-ntr-una
Pentru tine ca nebuna
Te vrea mereu langa mine
Sa-mpartim si rau si bine
Doar zambetul tau
Alina sufletul meu
Doar privirea ta
Imi alina inima
Ce miracol, ce minune
Ce miracol, ce minune
Doar zambetul tau
Alina sufletul meu
Doar privirea ta
Imi alina inima
Doar zambetul tau
Alina sufletul meu
Doar privirea ta
Alina inima mea
Langa tine-s cel mai fericit
Doar zambetul tau
Alina sufletul meu
Doar privirea ta
Alina inima mea
Langa tine-s cel mai fericit
si a 2-a.
(ea)E tarziu dar imi pare rau,
dragostea mea, ca vei pleca,
Dar acum numai Dumnezeu stie ce vrea
inima mea………………………….bis
Refren:
(el)Haide spune ceva pentru inima mea
Numai doua cuvinte si poti pleca
(ea)Lasa-mi pentru iubirea ce-a fost intre noi
O speranta ca vii inapoi…………………………………………. bis
(el)Stiu ca inca ma mai iubesti
Dar vrei sa pleci si vei pleca
Insa numai tu iti doresti
Nu asta vrea inima ta………………. bis(ea)
…. Refren
(el)Daca pleci anii-mi vor fi grei
Nu pot sa-nving durerea grea
Lacrimile din ochii mei
Nu te conving iubirea mea………………. bïs
si exemplele pot continua la nesfarsit...deci va intreb eu pe voi acum.cu ce sunt mai bune aceste melodii de la o-zone sau mai stiu eu cine decat manelele? linia melodica binenteles ca nu intra in discutie, aici tine de gustul fiecaruia...as prefera ca cei care raspund sa argumenteze corect, fara abureli...
Cristi, eu am rugat pe cei care raspund sa dea argumente solide... tu nu ai raspuns la aceasta intrebare, doar ai dat pe langa subiect.plus, nu nici un argument...ai deviat total...nu are nici o treaba diaconescu sau vadim, oameni pe care eu personal ii detest de exemplu...vezi ca judeci gresit? ai crezut ca daca ascul tmanele gata ma uit non stop la otv sau mai stiu eu ce? ai facut varza raspunsul tau...repet, poate asa intelegi mai bine... iau cazul meu personal, ca sa intelegi mai bine.eu pe langa alte genuri de muzica ascult si unele manele...de ce trebuie atunci sa fiu categorisit drept incult? nu mai fa legaturi cu alte subiecte, gen vadim sau mai stiu eu ce ca nu au nici o legatura una cu alta...intrebarea se refera strict la manele...de cate ori trebuie sa repet ca sa intelegi? raspunde strict la subiect, daca ai argumente. daca nu, stai cuminte in banca ta...
Cristi, dar vad ca tu tot nu pricepi.suna asa de frumos raspunsul tau, atat de elocvent.atat de cultivat... dar pacat ca nu are nici o treaba cu intrebarea, si binenteles ca iarasi faci supozitii gresite.deci din ce zici tu, reiese ca cine nu merge la opera nu este cult? si cine nu asculta Jean Michel Jarre la fel? pai cine esti tu sa faci aceste criterii "culturale"? dragul meu prieten, in legatura cu opera ai avut noroc, ai nimerit-o...nu ma incanta, asta o recunosc... dar crede-ma ca stiu ce inseamna sa il asculti pe Bach sau Beethoven, pentru ca imi plac si mie...si multe alte exemple de "muzica buna"...curios, nu? eu cred ca tu faci discriminare intre oameni pentru simplul fapt ca nu au aceleasi preferinte ca si tine... tu chiar nu poti sa pricepi ca oamenii sunt de "n" feluri? nu toti care merg la opera sunt culti...nu toti care asculta manele sunt inculti.nu toti care invata la scoala zi de zi au succes in viata...nu toti care citesc o carte inteleg de fapt mesajul transmis de autor... exemplele sunt infinite...pe de o parte iti inteleg aceasta frustrare fata de manelisti...chiar te inteleg, pe cuvantul meu...sa nu crezi ca eu le iau apararea tuturor, in nici un caz...si eu sunt scarbit de ce fac unii... dar ideea mea e ca nu trebuie sa ii bagi pe toti in aceeasi oala...pe mine atat ma deranjeaza.ca sunt totusi persoane care asculta manele din placere si sunt imediat categorisiti inculti de catre altii care cred ca Vangelis e un soi de icre negre care se servesc dimineata pe paine...
Dara, perfect de acord cu tine... dar daca ai fi citit putin mai atent enuntul meu, ai fi observat ca eu am specificat.si repet, sunt de acord ca trei sferturi dintre manele sunt de-a dreptul idioate, fara nici o noima...cine asculta acele melodii, problema lor... dar eu am dat acele exemple de versuri tocmai pentru a-mi justifica argumentul meu, cu privire la acele 25% dintre manele care sunt chiar acceptabile...sunt si manele mai tampite decat cele care le-ai prezentat tu, sa stii... uneori ma scarbesc cand vad ce noutati mai apar...eu nu vorbesc la general, despre toate manelele si toti manelistii... oare e chiar asa de greu de inteles? off...
Cristi draga, acelasi raspuns din partea ta fara nici un argument binenteles, doar de dragul de a scrie.si itt fac o precizare...nu ma atac si nici nu ma consider cultivat...mai am de "mancat" ca sa pot sa ma numesc asa... dar sincer, fara nici un pic de lauda, nu ma consider nici un incult, asa cum au precizat unii.nimic in plus, nimic in minus.atat doar...lasa, chiar daca din punctul asta de vedere ma contrazici si ai o parere mai proasta despre mine, nu-i nimic.noi avem altele in comun si tot imi esti simpatic
Andreutz, nu poti sa te uiti la filme indiene, sa asculti manele si sa-la admiri pe Becali, Vadim sau Dan Daiconescu si sa te pretinzi un om cult. Manele= incultura! Punct. Iar exemplul tau cu melodia O-zone e prost ales deoarece baietii aia par la fel de inculti si kitschosi ca si orice tigan manelit prin melodiile lor. Bine, la ei e chestie comerciala si ei stiu asta, probabil acasa asculta White Stripes. Diferenta dintre tiganul manelist si O-zone e ca aia asculta si altceva in afara de "chicalaca chicycha".
Poti asculta manele pana vrei, e dreptul tau, dar nu poti veni pe urma sa te pretinzi un om cult pentru ca nu esti, poate doar ai impresia asta.
Andreutz, tu nu esti genul de baiat pe care o sa-l vad la opera sau cautand plin de emotie pe net ultimul spectacol al lui Jean Michel Jarre... Daca ai avea putina cultura ai sti foarte bine de ce manelele sunt un curent minoritar neoriginal, cu amestecuri balcanice, tiganesti, turcesti etc. Sunt o varza, iar a crede ca maneaua e doar un simplu stil muzical e o incultura crasa. Maneaua exprima prostia celui care o debiteaza, mizeria si promiscuitatea in care traieste, emotiile primitive pe care si le expune fara jena, parvenismul taranului venit la oras etc. Daca tu nu poti sesiza toate astea, imi pare rau, nu e vina mea.
Andreutz, daca ai fi un om cultivat ai fi inteles perfect mesajul meu. Asa, doar te-ai atacat pentru ca de fapt tu asculti manele. Nu-i nimic, toti avem defecte.
Uite, fara suparare, fiecare are dreptul sa asculte ce vrea! Nu judec pe nimeni. Mie mi s-a spus ca as fi "sclifosita" pentru ca nu ascult manele! :( Am ascultat in adolescenta Albatros, L. A si cine mai canta pe atunci. Acum nu mai ascult, nu-mi plac. Daca la unele manele ritmul ar putea sa-mi placa, nu am rabdare sa ascult versurile, pentru ca-mi par fara noima. Nu mai vorbesc de voce... Mi se pare obositor sa ascult Nicolae Guta sau Carmen Serban. I-am dat exemplu pe cei doi pentru ca se asculta foarte tare in casa fratelui meu! (vezi, nici in familie gusturile in materie de muzica nu se potrivesc!) Si pentru ca ai scris versuri, eu fac trimitere aici
http://www.youtube.com/watch?v=hGzymEANtwU
http://www.youtube.com/......ttp?/watch
De ce oare mereu se pun etichete pe oameni? ba ca e incult, ba ca e emo si ca isi taie venele samd...fiecare om e liber sa asculte, ce vrea cine suntem noi sa judecam?
Ceau. Eu nu ascult manele pentru ca nu ma regasesc in nici un vers de acolo. Dar asta nu inseamna ca daca eu nu ascult, ceilalti care asculta sunt inculti, imorali. Eu cred ca fiecare este liber ce sa asculte, este liber sa aleaga. Dar multi ( nu toti ) dintre cei ce asculta manele au un grad de incultura putin mai ridicat decat cei care asculta muzica clasica, jazz sau rock´n´roll. Eu unul nu vad pe un coleg care asculta manele sa stea cu mine la un concert de jazz. Dar este decizia lui. Ca orice stil de muzica, si maneaua are hituri, persoane care au voce, dar sincer sa fiu dintre toti nu stiu decat pe Costi Ionita care a cantat bine la Eurovision si are toate meritele pentru trupa Blaxy Girls. Numai bine
Nu pot sa-mi dau seama cum au ajuns cei de la o-zone sa fie in aceeasi oala cu Cheeky girls, sau cum naiba le-o chema. Cum am mai raspuns ziele trecute, manelele au un singur subiect care cuprinde viata celui care o canta. Mai excat bani, dusmani, femei, masini, iar bani si asa mai departe.
Nu ascult manele, numai daca sunt nevoita. E adevarat linia melodica te instiga la dans, asta daca nu asculti versurile. Nu spun ca toate melodiile sunt asa, sau ca cei care asculta asa ceva sunt inculti. Sunt nesimtiti cei care pe strada pun manele la telefon, sau in tramvai / troleu.
E adevarat ca muzica romaneasca s-a cam dus de rapa, dar mie mi se pare ca nici manele nu-s mai presus. LE consider piese trase la xerox, versuri la indigo si asa mai departe.
Repet : nu consider ca cei care asculta acest gen muzical sunt inculti etc, mi-am exprimat punctul de vedere vizavi de acest minunat gen muzical.