| theStar a întrebat:

1.Care ar trebui sa fie locul copiilor/copilului in familie?
2.Care sunt valorile cele mai importante pe care vreti sa le transmiteti copiilor vostri?
sunt curioasa..raspunde`ti la aceste intrebari

9 răspunsuri:
| EUSIATIT a răspuns:

De loc nu se pune pb pentru ca in casa suntem o fam si copilul e copil deci avind grija de el e clar ca e primul la prioritati .de valori?/? nu stiu la ce te referi poate vrei sa sp ce l inveti pe copil ...pai ...sa mearga sa vb si cind e la virsta care incepe sa inteleaga,, sa nu fure sa nu minta sa nu omoare. sa invete sa devina un om in societate. iar cind un copil face ceva rau sau are un esec toata lumea [fam] sufera si e alaturi de el

| Linda a răspuns:

1. Copilul are locul 2 in familie. Primul loc il are sotul sau sotia. Pentru ca cel mai mare bine care i-l poti face copilului este sa te intelegi cu celalalt parinte. Degeaba ii dai lui tot ce-si imagineaza si uiti de conexiunea cu cel/cea impreuna cu care i-ai dat viata ca nu-l ajuti.
2. Valori: sa-l iubeasca pe Dumnezeu, sa-si iubeasca aproapele ca pe sine, sa valorifice bine timpul din toate punctele de vedere. Oricum in acest sens modelul nu este cea mai buna cale ci singura cale.

cami
| cami a răspuns:

Locul copilului ( meu ) in familie, o sa fie unul respectat, nedezavantajat, atunci cand trebuie sa ne cerem scuze fata de el, o facem, il vom trata exact ca pe unul dintre noi. Nu vreau sa am un copil razgait.
Vreau sa am un copil ( nu vreau sa-l scot din randul celor de varsta lui, ii va fi greu sa se adapteze-dupa ), normal, care iubeste natura, nu fura, este ambitios, care stie ce vreau, sa aiba un scop bine conturat, chibzuit.

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

1. Locul de la geam cu siguranta! laughing
Cum adica locul? Copilul, e copil... in functie de varsta ii dai treburi de facut, il incurajezi sa-si ia responsabilitati, il sprijini, il tii la curent cu situatia financiara a familiei, ca mai tarziu sa stie si el sa-si gestioneze finantele.
2. Valori? Nu stiu, sa invete, sa citeasca... Si cand spun invatat nu ma refer doar la scoala, ci si la cursuri non-formale si informale, sa invete sa cante la chitara (de la mine), sa fie OM. Sa-i placa Romania, sa fie mandru ca e roman, dar sa nu-si traiasca viata aici, ca e pacat de el.

| xibalba a răspuns:

Cred ca orice parinte isi va pune copilul mai presus de toate si se va chinui sa ii ofere ce e mai bun, la fel cum fiecare parinte se straduieste (mai mult sau mai putin) sa fie un exemplu pentru copiii lor, sa le transmita niste valori corecte din punct de vedere moral. Asta ar trebui sa se intample intr-o familie ideala... dar nu de putine ori lucrul acesta e total diferit de realitate.

| Chuck a răspuns:

1) Number One pe primul loc. (Sunt copil teoretic, din moment ce sunt minor), si d-aia zic laughing )
2) Bani Bani Bani Bani Bani Bani Bani Bani Bani si mancare.

Am RASPU-NS! Stupid, nu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! Nu am copii. Si nu ma gandesc sa am copii de la varsta asta laughing.
1. Pai cred ca intr'o familie, copilul ar trebui sa ocupe locul I, ca el sa fie principala ingrijorare, mai ales atunci cand este micut.
2. Nu prea am inteles intrebarea. Am inteles mai degraba "Daca copilul ar creste mare si ar intelege ce e in jur, ( sa fei cam de 10-15 ani ) ce i'ai recomanda sa faca in viata?"
-sa fie sincer
-altruist
-solidar
-auto-disciplinat
-sa aiba cei 7 ani de acasa
-respectos
-energic
-curajos
-istet
-activ
-responsabil
-tolerant

Scuze... nu cred ca te'am ajutat prea mult. Dar GESTUL CONTEAZA.

Pa-pa!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In afara de, nu fura, nu vicii, nu lenes, nu ucide, sport si scoala la greu, sa fie intodeauna el insusi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru o buna intelegere in familie si armonie, fiecare trebuie sa-si faca treaba.parintii sa munceasca si sa asigure copiilor un climat de siguranta si indestulare.copii trebuie sa se achite de indatorirea lor de capatai. invatatul si pregatirea pentru viata.si nimeni nu are de suferit.cand copii fac prostii fara stirea parintilor sau neascultand de ei ...sufera toata lumea. din casa.